diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tura signarà un conveni a Arenys de Mar

El conveni es signara divendres | Foto: viquipèdia

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, visitarà Arenys de Mar el proper divendres 3 de setembre, al migdia, amb motiu de la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i l’Ajuntament. L’acord regirà una sèrie de protocols que haurà de seguir el municipi maresmenc en matèria d’igualtat de gènere amb la Justícia.

Mediació

Aquest conveni va sorgir des de la Regidoria d’igualtat, en elaborar el Protocol que sobre violència de gènere es va aprovar en el Ple municipal del mes de desembre de 2009. Segons fonts de la Regidoria, el protocol “es va considerar oportú tot pensant en aquells casos que suposen ‘discussions entre iguals‘ (de parella)”. A més, també es garanteix que els professionals que treballen la mediació estan formats en casos de violència de gènere i que si aparegués un cas de violència encoberta, deriven directament al jutjat corresponent. També, el conveni és obert a altres casos d’àmbit familiar, però des del consistori es subratlla que “davant un cas de violència masclista mai és possible, lògicament, la mediació“.

Servei d’informació a la mediació

Conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i l’Ajuntament d’Arenys de Mar

La mediació, tan familiar, com civil en general, regulades ambdues en l’article 2 de la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat, és un mètode de resolució de conflictes, que pot ajudar a les persones a la gestió pacífica de les seves discrepàncies i evitar l’obertura de procediments judicials de caràcter contenciós i posar fi als ja iniciats o reduir-ne el seu abast. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Arenys de Mar té interès en promoure i difondre la mediació en el seu àmbit de competència.
A més, el consistori arenyenc està interessat a posar a disposició dels ciutadans i ciutadanes del municipi un instrument útil que faciliti la resolució pacífica dels conflictes que poden sorgir en el dia a dia de la convivència familiar.

D’altra banda, cal recordar que Arenys de Mar disposa des de fa temps d’un Servei de Mediació Veïnal que es gestiona des de la Regidoria de Participació Ciutadana i que, segons informen fonts municipals, “està funcionant mol bé”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris