diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró redueix un 9% l’efecte hivernacle

Instal·lació del Tub Verd | Foto: Pere Masramon

Mataró està a punt d’assolir els objectius fixats pel Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) en relació a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Segons la darrera actualització dels indicadors de sostenibilitat, al 2008 la ciutat va emetre 415.045 tones de diòxid de carboni equivalent – exclòs el sector primari i industrial, tal com preveu el PAES – que representen 3,5 tones per habitant. Aquesta xifra suposa una reducció del 9,1% de les emissions totals del 2005, i un 11,3% menys per habitant.

El Pacte

Els objectius europeus per al 2020, recollits pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, del qual Mataró en forma part, contemplen reduir en un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle en relació al 2005. En el cas de Mataró, aquest compromís implica que les emissions de CO2 no podran superar al 2020 les 365.211 tones.

Indicadors

Les emissions de gasos d’efecte hivernacle, dins el compromís del PAES, és un dels indicadors que avaluen el desenvolupament sostenible de la ciutat. L’Ajuntament de Mataró va revisar l’any passat l’Agenda 21 per tal d’adaptar-la a les iniciatives de lluita contra el canvi climàtic, amb la creació d’una nova eina: el Pla de lluita contra el canvi climàtic-Agenda 21 Mataró.

Aquest procés va incloure la reformulació dels indicadors i controls de sostenibilitat. Actualment, hi ha 38 indicadors i 10 subindicadors calculats a partir de 138 paràmetres d’informació facilitada per més de 20 entitats públiques i privades del municipi. Segons informen fonts municipals, “un 71% dels indicadors presenten una evolució concordant a la tendència desitjable en termes de sostenibilitat“, mentre que “un 7,9% dels indicadors es mantenen i, per tant, no experimenten retrocés i un 21,1% dels indicadors no responen a les tendències desitjades“.

2 comentaris per a “Mataró redueix un 9% l’efecte hivernacle”

  1. tarzan ha dit:

    Molt be Mataro per el vint per sent de reduccio dels efetes de las emisions de gasus .Neuse matan y esforsant per reduir lo que ni Estats Units ni China fan ni molts altres paisos del mon per lo tan dire una castellanada que ve com anell al dit .O todos moros o todos cristianos y jugamos todos o rompemos la baraja.Y com diu Laporta Al loro.

  2. tarzan ha dit:

    El cambi climatic cada vegada anira pitxor perque Estats Units y el paisos economicament emergents India China y altres no fan res per evitar que poc a poc el Planeta se envachi a fer puñetas.Cuans gasos es forman y van amunt em un sol dia em las bombas y misils de Iraq de Agfanistan y de totas las probas nuclears.Mataro tens un merit y molt bona voluntad pero lo teu es tan insignificant que no areglara res .

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris