dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Actuació de Rosa Maria Campasol a Can Jalpí

Rosa Maria Campasol - Foto: J.Missé

Divendres 26 d’agost, a la nit, va tenir lloc al Castell Jalpí d’Arenys de Munt,el concert ‘Cants i silencis a l’ombra d’un somni’ interpretat per la mezzosoprano Rosa Maria Campasol,  que inaugurava el VIIè Cicle de concerts de música mediterrània. Segons informen fonts de l’organització, el recinte va registrar una entrada d’aproximadament 350 persones, que van ocupar el 70% de les localitats que hi havia disponibles.

Aquesta xifra ha estat valorada pels membres de l’organització com una dada “molt positiva” degut als presagis d’una minvada de públic pel títol de Supercopa d’Europa que es disputava el Barça, la diversa oferta cultural de la comarca – entre d’elles, la darrera actuació del Festival de Jazz d’Arenys de Mar – i la pluja caiguda en hores anteriors.

Fusió

La mezzosoprano va interpretar diverses peces de música mediterrània d’autors i èpoques diferents, des del Barroc, passant pel Romanticisme, fins als nostres dies. En el programa s’hi van entrellaçar obres de lied, àries d’òpera, oratori i bandes sonores, com la cançó ‘A Margalida’ del cantautor Joan Isaac, un cant contra la pena de mort, o la composició ‘Lascia ch’io pianga’ de G.Haendel, que va arrencar forts aplaudiments entre el públic.

I és que ‘Cants i silencis a l’ombra d’un somni’ fusiona el repertori clàssic amb altres estils, fet conegut amb el nom de ‘classic crossover’, gràcies a la combinació d’acompanyaments musicals amb instruments clàssics i electrònics. Un exemple clar d’aquesta tècnica va ser la interpretació que van realitzar del tema When I am laid in Earth (Dido i Eneas). Aquest gènere sorgeix per la voluntat d’aproximar la música clàssica a tots els públics.

Rosa Maria Campasol va estar acompanyada per Alfons Miró, pianista i divulgador musical; Toño Cabo, violoncel·lista; Joan Vallcorba, teclat; Marc Sansa, en la percussió i sons electrònics; i Aïna Roura, en la dansa.

Per la seva banda, el públic del Castell, entre forts aplaudiments, va obtenir com a recompensa dos bis. El concert va finalitzar amb el lliurament d’un ram de flors per a la cantant i la ballarina de l’espectacle.

El cicle de Concerts de música mediterrània està organitzat pels Ajuntaments d’Arenys de Munt i d’Arenys de Mar, i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris