dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella lliura els premis del concurs Vídeo Jove

Lliurament de premis | Foto: alella.cat

Can Manyé va acollir dissabte passat 26 de novembre la projecció dels curts finalistes i el lliurament de premis de la 12a edició del Vídeo Jove, el concurs de curtmetratges d’Alella. Els jurats de les dues categories – afeccionats i professionals – van destacar “la qualitat tècnica i artística” dels curtmetratges presentats. Per aquest motiu, el mateix jurat va decidir concedir dos accèssits, un en la modalitat A de joves afeccionats de 14 a 19 anys, i un altre en la modalitat de joves professionals. En l’edició d’enguany s’han presentat al concurs 14 curts d’autors maresmencs, tres del quals han estat premiats dins de la categoria de joves professionals de 14 a 19 anys.

Participació

Enguany, s’han presentat un total de 122 curts, igualant la participació de l’edició anterior. D’aquest, 52 concursen a la modalitat d’afeccionats – 33 a la categoria A (de 14 a 19 anys) i 19 a la categoria B – i 70 ho fan dins de l’apartat de professionals. Com a les edicions anteriors, la procedència dels treballs és ben diversa. A més d’una amplia participació d’autors catalans, també han participat curts de diferents comunitats de l’Estat com ara les Illes Canàries, Euskadi, Galícia, Madrid, Aragó i d’altres països com Argentina. Els estils, les tècniques i les temàtiques tractades també són molt diverses: des de la comèdia al drama, passant per l’animació o els vídeos experimentals.

Primers premis

El primer premi de Joves afeccionats Categoria A (de 14 a 19 anys) ha estat per ‘La puerta en el suelo’, d’Alba Molas Closas (Tiana), per una bona adaptació cinematogràfica del conte de John Irvin. En la categoria Joves afeccionats Categoria B (de 20 a 35 anys), la guanyadora ha estat Laura Sisteró pel curt ‘Los pueblos, sus responsabilidades, sus pertenencias y solidaridad’, pel millor muntatge. Víctor Carrey ha estat el guanyador de la categoria Joves professionals pel seu curtmetratge ‘La huída’, per la creativitat, originalitat i dinamisme mostrats amb l’explicació d’una historia.

Tots els curts premiats

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris