dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Anuncien un ERO a PUMSA i filials

Uns pisos promoguts per PUMSA | Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa un pla de viabilitat a les tres empreses municipals d’urbanisme – Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A. (PUMSA), Prohabitatge Mataró i Gestió Integral de Trànsit Mataró (Gintra) – que, entre altres mesures, comportaria l’obertura d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que suposaria l’acomiadament de 23 empleats, la meitat de la plantilla.

Segons informa El Punt Avui, la gerència de les tres societats ja ha comunicat al col·lectiu de treballadors la necessitat de posar en marxa aquest pla per eixugar un deute milionari que superaria els 100 milions d’euros, i un dèficit conjunt de gairebé 6 milions d’euros a 31 de desembre de 2010. El mateix diari ha explicat que la intenció del govern en minoria de Convergència i Unió (CiU) a Mataró és aprovar aquesta retallada de personal juntament amb el pla de viabilitat en un consell d’administració que es farà, amb tota probabilitat, a mitjan desembre, sense descartar la possibilitat de fusionar les societats més endavant per reduir costos.

Resultats negatius

Per altra banda, segons les dades facilitades el passat mes de juny pel Grup de les tres societats, PUMSA va tancar l’exercici 2010 amb un resultat negatiu de 4,8 milions d’euros, Prohabitatge va finalitzar el mateix any amb una pèrdua de 154.302 euros, mentre que Gintra ho va fer amb 635 mil euros de pèrdues.

1 comentari per a “Anuncien un ERO a PUMSA i filials”

  1. […] sentit, Baron ha apuntat que si, inicialment, la proposta del govern passava per acomiadar a la meitat de la plantilla del grup PUMSA, “ara, només s’acomiaden quatre […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris