divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys Munt: Condol per Salvador Iborra

Portada: 'Les entranyes del foc'

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha lamentat a través d’un comunicat la mort del poeta valencià Salvador Iborra, que va ser assassinat ahir dijous 29 de setembre al barri Gòtic de Barcelona. Segons recorda el municipi maresmenc, Iborra estava vinculat a Arenys de Munt pel premi obtingut en l’edició 2005 del Premi de Poesia Domènec Perramon, convocat per l’Ajuntament, amb el llibre Les entranyes del foc. El municipi maresmenc va acollir la presentació del llibre el 30 de d’abril de 2006 a la biblioteca municipal d’Arenys de Munt.

Agressió mortal

Salvador Iborra, de 32 anys, va morir la matinada de dijous davant la porta de casa seva, al carrer de la Palma de Sant Just, al Barri Gòtic de Barcelona. Segons informa El Periódico, la víctima havia baixat al carrer després que l’assassí el cridés a través de l’intèrfon, segons van explicar els veïns. Diversos veïns han declarat a aquest diari que la víctima i el seu agressor es van barallar per una bicicleta, amb la qual el seu assassí va fugir del lloc del crim. El jove va rebre diverses punyalades al tòrax que li van causar la mort al mateix lloc, sense que els professionals del SEM poguessin fer res per salvar-li la vida.

Detenció

En un comunicat de premsa, els Mossos d’Esquadra han informat aquest divendres que han detingut dos homes com a presumptes autors d’aquest homicidi. Els motius de l’agressió estan sent investigades per la policia catalana.

L’autor

Salvador Iborra va publicar els poemaris Un llençol per embrutar (2003) i Les entranyes del foc (2005), amb el que va guanyar el premi de poesia arenyenc. L’any 2009 va obtenir el premi de poesia Jaume Bru i Vidal de la ciutat de Sagunt per Els cossos oblidats. Blocaire  i fan de Facebook, Iborra havia estat qualificat com “un dels poetes més singulars” per la publicació dels seus llibres de poesia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris