divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Bankia surt a borsa

Logo: Bankia

La Junta General d’Accionistes del Banc Financer i d’Estalvis (BFE) ha aprovat aquest dimarts 28 de juny seguir endavant amb el procés de sortida a borsa de Bankia. Aquesta decisió ha estat presa en una deliberació prèvia del Consell d’Administració.

Raons estratègiques

El Consell d’Administració del BFA ha adoptat aquesta decisió en considerar que la sortida a borsa de Bankia respon a “raons estratègiques per consolidar-se com líder en el mercat espanyol”. Segons fonts de l’entitat, la sortida a borsa ajudarà, a més, a enfortir a l’entitat i la situarà com una de les més capitalitzades del sector financer europeu. Amb aquesta mesura, l’entitat aspira a captar més de 3.600 milions d’euros per complir folgadament amb els requisits de solvència imposats pel Govern espanyol.

Menors costos

Les mateixes fonts han assegurat que aquesta captació de capital facilitarà el finançament en els mercats majoristes “a menors costos, gràcies a l’enfortiment de la solvència i a la previsible millora del rating”, i també “avançarà el procés de transformació de l’entitat, sota l’escrutini del mercat”.

Oferta Pública

El Banc integrat per Caixa Laietana, Caja Madrid, Bancaja, La Caja de Canarias, Caja de Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja té previst registrar a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) el fullet de la seva Oferta Pública de Subscripció d’Accions (OPS), que espera tancar el proper mes de juliol.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris