dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Bosses de plàstic, no gràcies!

Les bosses de plàstic arriben al fons marí

Les bosses de plàstic que ens donen als ‘súpers’ i a les grans zones comercials d’alimentació posen en perill la natura i estan fent malbé el medi-ambient. Anualment es consumeixen al món entre 500 bilions i un trilió de bosses de plàstic. Menys de un 1% d’aquestes bosses, desprès de haver-se llençat es reciclen ja que surt més car reciclar una bossa de plàstic usada que fer-ne una de nova.

Un estudi fet per l’Acadèmia Nacional de Ciències dels EEUU, va posar al descobert que tones d’aquestes bosses de plàstic son llençades al mar i que arrossegades pels corrents marins, apareixen a diferents indrets. S’han trobat grans quantitats d’aquestes bosses  als oceans, surant pel Cercle Polar Àrtic i a prop de les Illes Malvines i suposen un 10% del total de les deixalles que surant, arriben a les costes del EEUU.

Amb el pas del anys les bosses de plàstic es descomponen en petro-polímers tòxics que contaminen els mars, les costes i les vies fluvials del món, i així poc a poc, les partícules tòxiques de plàstic descompost arriben a formar part de la nostra cadena d’alimentació. Amb el pas del temps, el seu efecte sobre la vida podria ser catastròfica. S’ha pogut comprovar que prop de 200 espècies diferents micro organismes marins moren anualment a causa de la degradació causada per les bosses de plàstic llençades al mar.

Què podem fer davant d’això? Doncs podem fer-hi molt, si ens acostumem a emprar una bossa de roba o un cistell per anar a comprar als ‘súpers’, podríem arribar a estalviar entre 288 i 480 bosses de plàstic l’any. Us imagineu les bosses que es podrien estalviar a tot Catalunya i a tot l’estat espanyol i a tota Europa..etc., etc…  Només tornant a la bossa de roba o al cistell d’anar a comprar podem ajudar a tenir una vida més saludable al planeta i deixar un món millor a les generacions que ens seguiran. No costa res de fer-ho: -“Bosses de plàstic, no gràcies!- Així de senzill. Només es acostumar-s’hi.

Lluís M Panyella | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per