dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet: ‘No’ a Municipis per la Independència

Ajuntament de Canet | Foto: Diari Maresme (Arxiu)

En el Ple d’aquest dijous, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Canet de Mar va presentar una moció d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. La moció va ser rebutjada en obtenir nou vots en contra Convergència i Unió (4), Partit Socialista de Catalunya (3) i el Partit Popular (2), per davant dels vuit vots a favor d’ERC (4) i Unió Municipal de Catalunya (UmdC) (4).

D’aquesta manera, Canet de Mar no s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència. Cal recordar que tot just fa un any, Canet va aprovar per majoria declarar-se municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola, en aquella ocasió amb els vots favorables de CiU, UMdC i ERC; i els vots en contra del PSC.

ERC Canet va entrar el passat 19 de setembre aquesta proposta al registre municipal amb l’objectiu de “constituir una associació d’ens locals amb l’objecte de defensar l’assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i promoure l’exercici del dret a decidir“. Aquesta proposta respon a la iniciativa de l’Ajuntament de Vic de concórrer a una assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament d’aquesta nova associació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris