dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Concentració de protesta per Ca n’Humet

Ca n'Humet | Foto: Aj. Masnou

Les entitats del Masnou que celebren les seves activitats a Ca n’Humet han convocat avui divendres, a les 8 del vespre, una concentració ciutadana a l’interior de l’equipament municipal “en favor del valor social i cultural” i “davant la incertesa sobre el futur” de l’equipament.

Aquesta vintena d’entitats han convocat també a la mateixa hora la regidora de Joventut i responsable de l’equipament, Judit Rolán (CiU), a una “reunió d’urgència” per “aclarir què està passant amb l’equipament”, i per mostrar el seu “rebuig pel tracte que l’ajuntament està dispensant a les entitats” que treballen a Ca n’Humet.

Pla d’Acció Jove

Ferran Terol, membre de l’entitat Xalupa, ha explicat a Diari Maresme que des del canvi de govern no s’està respectant el Pla d’Acció Jove del Masnou 2009-2012, aprovat en el seu moment pel ple municipal. Terol assegura que no s’estan complint els acords que es van pactar amb l’anterior govern per l’ús de l’equipament per als usuaris i entitats.

En aquest sentit, el membre de Xalupa recorda que enguany s’ha reduït l’horari de Can n’Humet que, a més, ara tanca els diumenges. També assenyala que els treballadors de l’anterior empresa subcontratada per l’ajuntament han perdut la feina per la contractació d’una nova empresa que va començar a treballar el passat dia 10; un fet que ha fet que l’equipament estigués tancat 10 dies aquest mes de novembre. Terol també assenyala que a la primera reunió de les entitats amb la nova empresa no hi va assistir cap representant de l’ajuntament.

Possible nit

Per altra banda, les entitats que han convocat la concentració han manifestat també que en cas que la regidora no es presenti a la reunió, instaran a totes les persones que assisteixin a la concentració a quedar-se a l’interior de l’equipament, “resistint de forma pacifica i passant la nit allà si fos necessari”.

7 comentaris per a “Concentració de protesta per Ca n’Humet”

 1. Joan Andreu Garcia ha dit:

  Dono suport a les accions de la regidora perque pel que jo sé, ni totes les entitats es queixen, tot el contrari, ni es fa el bon ús que diu el sr. Terol que es fa, ja que s’havia destinat l’edifici a un monopoli d’ús i gaudi d’algunes entitats per organitzar les seves festes i utilitzar els despatxos com a magatzems.

  Suposo que tampoc li deu agradar un canvi d’empresa de consergeria i dinamització perque la que era abans els prestava total col·laboració per mantenir el seu monopoli.

  La pregunta és perquè volen fer una autogestió de l’edifici, quins interesos hi ha al darrere de tot això.

  No és raonable que aquestes persones pensin que tenen el monopoli de l’acció de la cultura, en tindran la que ells comparteixen però de ben segur que no ho és per la resta de ciutadans.

  Per acabar, recordar que els acords que es van pactar amb l’anterior govern per l’ús de l’equipament per als usuaris i entitats comprometen a l’anterior govern, no a l’actual i si cal modificar el pla d’acció jove per donar-li coherència, que es faci.

  Joan

  Joan

 2. […] ha publicat aquest matí el Diari Maresme, les entitats han convocat avui a les 20 h a la regidora Judit Rolán “a una reunió […]

 3. enric ha dit:

  Joan quin monopoli parles si les entitats treballem sense anim de lucre?
  1-membres del actual govern van aprovar el plà d’acció jove vigent fins al 2012.
  2-el 80% de la activitat cultural de la nostre vila Ho fan les entitats Perquè l’ajuntament Molt sovint no SAP com organitzar actes, com be varen demostrar a la festa major de la nimfa que les entitats li vam salvppar l’after-hours donant solucions al veure la seva ineficacia davant problemes que ells mateixos havien creat.pp

  3-el espai d’entitats es un lloc per guardar les diverses decoracions dels diferents actes, tambè es un lloc on es treballa construint les decoracions.
  Em sembla que tú si que tens intetesos i partidistes, o be no dius realment qui ets. Perque parlese igual que la regidora a la qual Li va molt gran la regidoria de joventut. No pot ser que una dona que no té cap experiència amb entitats estiguifent aquesta tasca. I dubto molt que hagi sortit massa de casa com per entendre

 4. Barrakades ha dit:

  Bon dia sr Joan Andreu Garcia…

  Sap què és un monopoli? Sí home, si, ja sabem que ho sap. Però expliquem-ho perquè tothom pugui saber a què s’està referint.

  Si tirem de vikipèdia, podem afirmar que el monopoli “és una situació de privilegi legal en la qual, per a un servei determinat (en el cas que ens ocupa), on hi ha un productor (monopolista) oferent que té un gran poder de mercat i és l’únic de la indústria que el posseeix”.

  Digui vostè mateix, “Joan Andreu Garcia”, si coneix alguna situació en la que a algú se li hagi denegat l’ús d’algun espai del que estiguessin gaudint les entitats a les que vostè es refereix. En coneix cap? És clar que no, perquè s’ho acaba d’inventar, i si cola, cola.

  També continua dient que nosaltres ens pensem que tenim el monopoli de “l’acció cultural”. Caram, quantes paraules que coneixem eh… Vostè és, segons es desprèn de la seva argumentació, dels qui entén la cultura com a un “bé consumible” i no pas com el “conjunt d’actituds, de valors, d’actituds i pràctiques que caracteritzen una organització”. Si, d’acord, també hem tirat de vikipèdia, però en aquest cas, ens basem en què l’acció cultural del nostre col•lectiu està més que constatada, i si no, agafi una agenda d’activitats del nostre poble i fullegi, fullegi que potser n’aprendrà alguna cosa nova.

  Acaba en el seu últim paràgraf amb un coneixement aclaparador de les qüestions que van ser discutides amb l’anterior govern. No home no, torna a equivocar-se. A més, si bé és ben estrany que de les seves paraules hom pugui deduir que vostè semblava estar al corrent del que succeeix a dins de Ca n’Humet i a dins de l’anterior i l’actual govern, per què no n’hem sentit a parlar mai de vostè? Vol passar-se un dia per alguna de les nostres activitats setmanals permanents i així intercanviem impressions. I tant que no ho vol, perquè probablement, el fet de comentar aquesta notícia sota un el pseudònim de “Joan Andreu Garcia” sigui la única via per la qual vostè se sent protegit a l’hora d’expressar la seva opinió. Si vostè pertany a algun partit polític, ho podem entendre, hi estem ben acostumats. No és la primera vegada que ens ataquen des d’un partit i després corren “a amagar el cap sota l’ala”. Si pertany a alguna entitat, ens fem creus que encara no conegui la realitat de l’equipament. No pateixi, ja la coneixerà amb el temps. Però si és dels que pertany alhora a un partit polític i té un paper actiu en una entitat que podria ser, diguem-ne, cultural, aleshores, amb aquests arguments, és vostè el que ha d’anar amb compte a l’acusar els altres de tenir “interessos” darrere. I si no és ni de cap partit ni de cap associació, dir-li que nosaltres, per fortuna, al darrera només hi tenim el cul.

  I ja que parla d’autogestió, deixi’ns que li diguem (ja que hem tingut la cortesia de llegir el seu comentari amb molt sentit de l’humor), que la nostra és una demanda valenta, una demanda que pretén tornar al poble el que és del poble. Com a entitat ens enorgullim de poder-ho exigir, i de lluitar units per aconseguir-ho. L’autogestió no és res més que aconseguir tenir independència en la gestió i els afers de les nostres accions. Això es tradueix en no haver de limitar-nos a uns horaris d’entrada i sortida, per exemple (d’altra banda, lògics des del punt de vista de l’estalvi institucional però imprudents des del punt de vista de les necessitats de les diverses entitats que tenim allí el nostre espai). Arreu del territori hi ha espais autogestionats per les entitats més actives. No demanem la Lluna, i si no s’accedeix a la nostra demanda, és degut a la manca de voluntat de l’anterior i de l’actual equip de govern. Però, i nosaltres? Ens hem de quedar amb els braços creuats?

  I tant que no! Tenim la gran sort de ser un col•lectiu molt unit, malgrat els intents de dividir-nos (aquella pràctica immoral que s’ha practicat tantes vegades sobre nosaltres del “divide y venceràs”). Amb nosaltres no ha funcionat mai aquesta pràctica perversa, i això que el col•lectiu el formem persones i associacions ben diverses!

  En qualsevol cas, i per no allargar-nos massa en la nostra resposta (entengui que el tema ens apassiona, d’aquí la nostra dedicació i insistència en la defensa de l’equipament), el convidem a venir a Ca n’Humet. Potser hi trobarà el clima de germanor adequat per fer-lo sortir de dubtes. I sobretot, si tant d’interès té en el Pla d’Acció Jove, vingui també quan s’estigui elaborant de nou, així podrem contrastar les opinions sobre la gestió de manera més natural i constructiva.

  Llarga vida a la participació.

  Col•lectiu A les Barrakades.

 5. […] I la premsa va ser testimoni. Com a mínim en part. El periodista Gerard Ariño va poder copsar en primera persona el que va ser primer round de la lluita per recuperar Ca n’Humet ui així ho diu al seu article “Entitats i govern del Masnou, enfrontats per l’ús d’un espai” que publica avui el diari El Punt. També Diari maresme recull l’afer en un article titulat “Concentració de protesta per Ca n’Humet”. […]

 6. […] “Concentració de protesta per Ca n’Humet” Diari Maresme (18-11-2011) […]

 7. […] La polèmica ha transcendit a l’opinió pública. El Diari Maresme, el setmanari La Directa, El Punt Avui, i diversos portals virtuals d’informació, entre ells el […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris