dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Conveni a Mataró per finançar emprenedors

Foto: tecnocampus.cat

El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, i el de Business Angels Network de Catalunya (BANC), Antoni Abad, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada.

Capitalització d’empreses

Durant l’acte de signatura, Antoni Abad ha destacat que “capitalitzar les empreses és avui una qüestió crucial, i BANC fa de mitjancer entre potencials inversors i empreses i emprenedors”. Per la seva banda, Miquel Rey ha destacat la “gran oportunitat” que obre l’acord per a les empreses vinculades al parc TecnoCampus Mataró-Maresme, en un moment en què l’accés al crèdit és limitat.

Objectius

Mitjançant aquest acord, fonts del TecnoCampus han avançat que l’objectiu d’ambdues entitats és establir i desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de promoció i consolidació empresarial, fomentant l’ocupació, la recerca i la innovació.

A més, BANC aplicarà un descompte del 50% a les quotes d’inscripció a la xarxa per aquells emprenedors atesos i assessorats per la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. A més, el fet de pertànyer a la xarxa els permetrà gaudir dels serveis que ofereix, com la diagnosi de projecte i l’establiment de la fitxa d’emprenedor i del perfil del projecte.

BANC

BANC és la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, inversors privats, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot, de la qual el mateix Antoni Abad és president, i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). Alhora, BANC compta amb el suport d’ACC1Ó, està integrat a la Xarxa d’Inversos Privats (XIP) i és membre de la Red Española de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).

BANC compta amb una plataforma per posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament. Des de la seva constitució, el 2002, suma ja 22 projectes d’inversió i ha finançat gairebé 3 M€ d’una valoració global de 9,3M€. A més a més, l’aportació de BANC al teixit emprenedor també es tradueix en la creació neta de 44 llocs de treball directe.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris