divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desarticulen un grup de narcotraficants

Substàncies intervingudes | Foto: G.Civil

Membres de la Guàrdia Civil ha desarticulat un important grup dedicat al narcotràfic i ha detingut onze dels seus integrants. Durant l’operatiu, han intervingut 2,5 quilograms d’heroïna, 3’3 quilograms de cocaïna, un quilo de morfina i 2’7 de substàncies utilitzades per al tall de la droga, així com gran quantitat de productes per a la transformació i elaboració de la mateixa. Segons informen fonts de la Guàrdia Civil, un dels registres domiciliaris va tenir lloc a Tordera.

L’operació va començar arran de la confiscació d’un quilogram d’heroïna al port de Palma amagada a l’interior d’un vehicle a la primera fase de l’operació, en què la Guàrdia Civil va detenir a vuit persones i va intervenir 9.000 euros, tres armes, dos vehicles d’alta gamma, 106 paperines d’heroïna i mig quilo de marihuana en els nou registres portats a terme en diferents domicilis de Palma.

Fruit d’aquesta intervenció la Guàrdia Civil va detectar un entramat delictiu assentat a Catalunya i a les Illes dedicat al tràfic i síntesi de drogues, distribuint a terceres persones grans quantitats de substàncies estupefaents a Mallorca, Girona, Barcelona i Tarragona.

Segona fase

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va iniciar la segona fase de l’operació, anomenada ‘Bezanir‘, que va acabar amb la detenció d’onze persones, entre els quals hi ha l’integrant més destacat de l’organització, i realitzant nou registres domiciliaris.

Així mateix, ha estat localitzat i desmantellat un laboratori on, després de processar la pasta de coca en cocaïna, es manipulava i s’envasava aquesta droga per la seva posterior venda. En aquest laboratori també van ser trobats 20 litres de líquids per a la transformació de la droga, com ara acetona, àcid hidroclóridrico, PHS i èter, així com altres substàncies per a la manipulació de l’heroïna.

Els nou registres domiciliaris realitzats per la Guàrdia Civil han tingut lloc en les localitats barcelonines de Terrassa, Rubí i Tordera, i en les gironines de Fogars de la Selva, Maçanet de la Selva i Riells i Viabrea.

Als detinguts se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris