diumenge, 25 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Destapen un comerç de caça il·legal

El Rossinyol està protegit per la normativa vigent | Foto: viquipèdia

Els Agents Rurals han intervingut un comerç il·legal d’arts de caça al Maresme. La intervenció va tenir lloc el passat 17 de febrer en una empresa de Mataró, a càrrec d’agents del Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d’Agents Rurals.

Objectes intervinguts

Fonts del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han informat que aquest establiment mataroní comercialitzava arreu del territori, tant al major com al detall, diferents estris que s’utilitzen majoritàriament per a la captura furtiva de fauna. En la intervenció, els agents van comissar diversos objectes paranys tipus ballesta, trampes i xarxes per a petits mamífers, reclams i xips electrònics de cant d’ocells que s’utilitzen com a reclam, xarxes per capturar ocells fringíl•lids, i diversos productes químics per atraure senglars i cérvols.

Captures il·legals

El material intervingut s’utilitza per capturar de manera il·legal diferents tipus de fauna així com per atraure els animals de manera artificial per poder-los capturar. Els reclams electrònics i el ‘xips’ que s’utilitzen amb aquesta finalitat, reprodueixen el cant de diferents ocells que segons recorda el departament estan protegits per la normativa vigent com el Gafarró (Serinus serinus), Cruixidell (Miliaria calandra), Rosinyol (Luscinia megarhynchos), entre d’altres.

La possessió i la comercialització d’arts de caça o captura prohibits, esta tipificada com una infracció greu de la Llei de protecció d’animals i pot comportar una sanció administrativa de fins a 2.000 euros de multa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris