dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dimiteix el president d’ERC Mataró

Antoni Soy | Foto: esquerra.cat

El president local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Mataró, Antoni Soy, ha presentat la seva dimissió “immediata i irrevocable” després de la derrota electoral que va patir la formació republicana el passat 22 de maig. A la capital del Masresme, ERC ha perdut els dos regidors que tenia a l’ajuntament, quedant-se sense representació municipal.

Marca ERC

En un comunicat emès ahir dilluns, Antoni Soy defensa “l’aposta estratègica” de formar una coalició entre ERC, Reagrupament i Junts Decidim; i atribueix els mals resultats al “desgast i la mala imatge de la marca ERC” i, també, a la “manca de projecte, credibilitat i lideratge de l’actual direcció del partit”.

Malgrat això, com a president local, es considera “responsable dels mals resultats de la coalició” i creu que “ara cal que altres persones agafin les regnes del partit”. També agraeix la seva col·laboració als militants i simpatitzants de la ciutat i als membres de l’executiva local, especialment als dos regidors republicans a l’ajuntament, Francesc Teixidó i Sergi Penedès.

Soy també explica en el seu comunicat que malgrat les seves discrepàncies amb la “política i la direcció d’ERC d’àmbit nacional” va decidir no dimitir abans de les eleccions perquè van considerar que “no era un bon moment“.

Antoni Soy va ser reelegit, el gener de 2010, com a President de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró per als següents dos anys. Soy encapçalava l’única candidatura presentada que va ser recolzada per una àmplia majoria dels militants.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris