divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU vol tipificar el furt com a delicte

Un viver del Maresme | Foto: mercatflor.cat

El cap de llista de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions al Congrés del proper 20-N, Josep Antoni Duran i Lleida, s’ha reunit aquest dilluns, al migdia, a Vilassar de Mar, amb els productors del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.

La visita de Duran i Lleida | Foto: ciu.cat

Durant la visita, el sector ha fet palès el seu malestar pels reiterats furts que pateixen els seus camps i instal·lacions, una situació que denuncien des de fa molt de temps. Després de la reunió amb la junta directiva del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya i amb representants de sindicats i de cooperatives d’aquest àmbit, Josep A. Duran i Lleida ha explicat que “és un sector que pateix una crisi important ja que ha baixat molt la venda”.

Després de la seva visita, Duran i Lleida ha proposat “tipificar com a delicte el furt i fer el judici en 72 hores”. En aquest sentit, ha avançat que “cal modificar, per tant, el Codi Penal i la llei d’enjudiciament criminal“.

Crèdit

També, el cap de llista de CiU a les generals ha assenyalat que en la reunió li han fet arribar la seva preocupació, general en tot el món empresarial, sobre la necessitat de crèdit. Per aquest motiu ha reiterat “la necessitat que l’ICO com a banca pública sigui capaç de suplir la ineficiència i la impossibilitat de la banca privada d’atendre en aquests moments la demanda de crèdit.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris