dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Baix Maresme es vesteix de festa

Edició anterior de Festa Major | Foto: Ajuntament

Gairebé 200 propostes, centenars d’entitats implicades, ball, teatre, gresca i tradició. Aquest és només el pregó d’una temporada de festa que es perllongarà al Baix Maresme fins a finals d’agost i que s’inicia aquesta setmana amb les festes majors de Vilassar de Mar, El Masnou i Premià de Dalt. Tot un trident que complementarà l’oferta lúdica i cultural del Baix Maresme durant aquests dies de festa grossa on tota la ciutadania està convidada a sortir al carrer.

Vilassar de Mar

A Vilassar de Mar l’alcalde Joaquim Ferrer convida a deixar de banda “els neguits i preocupacions” i a endinsar-se “en família” en la Festa Major de Sant Joan. En la presentació del programa de la festa, el batlle comenta la “doble celebració”, ja que coincideix de ple amb el solstici d’estiu. Al municipi la Festa Major revifarà, un any més, les activitats més tradicionals, com la penjada de l’ase Innocenci al campanar o l’arribada del Sant Ramon a l’es­pigó del Garbí, que donarà el tret d’inici el proper divendres.
El professor i escriptor, Oriol Vergés, s’encarregarà de llegir el pregó a les 19.45h, Tot seguit es farà un ball de figures, l’actuació dels Ssstrèpits i una cercavila cap a la plaça de l’Església. Un dels plats forts serà el concert dels clàssics del pop-rock dels 80 i 90 amb Paul Kazan i The Stay Band (dissabte a les 23h) i l’obra de teatre El Xarlatan, a càrrec de Teatre de Guerrilla a l’Ateneu Vilassanès (dilluns, 19h). No faltaran, durant tot el cap de setmana, espectacles, activitats lúdiques, esportives i diverses propostes dels gegants, els sardanistes i els castellers.
La festa acabarà el proper dilluns amb la Despenjada de l’ase Innocenci i l’acomiadament del Pigat i la Lucía. Es preveu, que un centenar d’entitats s’impliquin en l’organització de les diverses activitats durant aquests dies de Festa Major.

Un programa per als invidents

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, des de la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies i gràcies a Vilassar Ràdio, ha gravat el programa de la Festa Major de Sant Joan en format àudio (mp3) per tal de fer-lo accessible a les persones invidents. L’Ajuntament ha editat una vintena de CD’s que mitjançant la col·laboració de l’ONCE es faran arribar a les persones invidents del municipi. En el CD es poden trobar tots els actes de la Festa Major, desglossats per dies.

El Masnou

Aquest divendres també s’inicia la Festa Major de Sant Pere al Masnou, on s’ha programat una cinquantena d’activitats entre espectacles, competicions esportives i festes lúdiques. El cinquè Cercatasques (dissabte, 22h) protagonitzarà una de les nits de l’agenda festiva d’enguany. També, per diumenge, està previst que se celebri el 36è concurs de paelles, a partir de les 11.30h a la plaça de Ramón y Cajal. Dimarts, el ball de la revetlla el protagonitzarà el grup de versions tràfic, i a l’endemà els més matiners inauguraran l’engalanament del carrer de Sant Rafael. Al Masnou, la Festa Major es perllongarà fins al proper 3 de juliol. Fins llavors, hi ha previstos diferents concerts, concursos, espectacles i activitats socials.

Premià de Dalt

A Premià de Mar també es proposa una festa tradicional. L’aposta d’enguany és la divisió en dos colles, Ibers i Romans, per tal de fer més competitives i amenes les diferents activitats proposades. Tot plegat, s’iniciarà el proper dimarts amb el pregó a les 20.30h. Tot seguit es farà el IV Festival de Playbacks FM a la plaça de la Vila. Els actes de celebració es perllongaran fins al 3 de juliol, durant sis dies s’han programat una cinquantena d’activitats. Enguany, destaca especialment la Tarda del Món Tradicional, a càrrec de l’Esbart l’Espolsada (dimecres 29, 19.30h), el correfoc amb Diabòlics Anòmins i la Nit Jove (30 de juny, 23h), o el ball de gala amb l’orquestra Swing Latino.

Sara Arroyo | Baix Maresme

Publicat a: Línia Maresme nº14

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris