dissabte, 08 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El horts lúdics de Sant Vicenç, més a prop

El horts lúdics de Sant Vicenç, més a prop | Foto: svmontalt.cat

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt obrirà del 2 al 24 de març el període d’inscripcions per tal que principalment la Gent gran pugui sol•licitar un hort lúdic municipal. En total hi ha 23 parcel•les de 30 m2, que es troben ubicades a les feixes del parc dels Germans Gabrielistes. La Regidoria ha informat que l’objectiu d’aquesta iniciativa coordinada per les regidories de Benestar Social, Medi Ambient i Obres i Serveis “és oferir a aquest col•lectiu una alternativa per mantenir-se vital i actiu“.

Municipals

Els horts són propietat de l’ajuntament però el consistori fa la cessió a les persones grans del municipi perquè utilitzin l’espai per conrear verdures, hortalisses o flors. Dins de l’espai de conreu, també hi haurà un punt d’aigua de rec, un armari per guardar-hi les eines i un compostador.

Requisits

Els requisits per poder demanar els horts urbans són, entre d’altres: estar empadronat al municipi de Sant Vicenç amb una antiguitat mínima de 2 anys, ser jubilat, prejubilat o pensionista, i estar en condicions físiques, que permetin realitzar les tasques pròpies del cultiu.

Informació addicional

El lloc d´inscripció serà a l´Oficina d´Atenció al Ciutadà. L´horari és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres també de 16 a 19.30h. A l´hora de fer la sol•licitud caldrà aportar: DNI, fotografia mida carnet, documentació relativa a la condició de jubilat, pensionista o prejubilat i un informe mèdic, que acrediti la capacitat per a poder desenvolupar les tasques de cultiu. El sorteig per a l´adjudicació dels horts entre els sol•licitants se celebrarà el dia 1 d´abril a les 12 del migdia a la Sala de Plens de l´Ajuntament. Un cop els afortunats rebin la llicència d´ocupació, que s´estendrà per un termini de 3 anys, podran començar a conrear els terrenys per poder recollir després els primers fruits. En el cas que el número de sol•licituds superi el número d´horts disponibles, s´obrirà una llista d´espera per tal d´anar cobrint les vacants que es puguin anar produint.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris