divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme ‘exporta’ sarsuela catalana a Girona

Foto: Cor Harmonia Calellenc

El Cor Harmonia Calellenc protagonitza un dels actes centrals de la Festa Major de Girona amb el seu concert Dels Pirineus al Mar, Antologia de la sarsuela catalana, que inclou peces inèdites del repertori del nostre país. Els Amics de l’Òpera de Girona són els impulsors d’aquest concert que tindrà lloc el proper dia 1 de novembre, a les 18 h., a la Sala Simfònica de l’Auditori de Girona. Es tracta d’una proposta musical que pretén retornar la lírica catalana al Concert de Festa Major i les Fires gironines.

Dels Pirineus al Mar és un recull de diferents sarsueles catalanes d’autors de tots els temps en el que s’interpreten les obres més emblemàtiques de la sarsuela del nostre país més una sèrie de peces inèdites que, fins ara, mai havien estat cantades. Aquest concert es va estrenar al Parc Dalmau de Calella el passat mes de juliol amb un gran èxit de públic i de crítica.

El Cor Harmonia Calellenc farà el concert acompanyat per l’Orquestra de Cambra de Barcelona, la soprano Beatrice Jiménez i el tenor Albert Deprius, els actors Enric Sunyol i Teresa Vergés, com a narradors del fil conductor que situarà les peces interpretades, i, tots ells, sota la direcció de Ricardo Estrada. Dels Pirineus al Mar compta també amb la participació de l’Esbart dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt. En total, més de 70 persones que faran possible un concert de sarsuela catalana inèdit i molt especial.

Dels Pirineus al Mar

Dels Pirineus al Mar és un recital / espectacle de teatre líric català que vol ser alhora un homenatge i una tasca pedagògica envers els melòmans del nostre país. Per això, s’ha preparat una antologia feta íntegrament del gènere líric propi de Catalunya: la Sarsuela.

Hi ha catalogades més de 400 obres líriques amb text català produïdes entre 1850 i 1950, moltes d’elles sarsueles. Per aquest motiu, el Cor Harmonia Calellenc i, concretament, el seu director, l’Albert Deprius, van considerar que havia arribat el moment de rendir un homenatge a aquest gènere del nostre país. “El resultat és un concert inèdit, sorprenent, autènticament nostre, que ajuda a fomentar i engrandir el nostre patrimoni cultural més oblidat, fent-lo més present i proper”, ha assenyalat.

El concert

La selecció feta a Dels Pirineus al Mar, permet gaudir dels fragments més celebrats de les nostres sarsueles de sempre i, fins i tot, de les darreres composicions. Títols com “Cançó d’Amor i de Guerra” i “La Legió d’Honor”, de R. Martínez Valls, “El Timbaler del Bruc”, d’Agustí Cohí i Grau o “Nit de l’Amor”, d’Enric Morera, embolcallen cançons tan populars com “La Puntaire”, “Rosó” o “La Taverna d’en Mallol” dels grans compositors Morera, Martínez Valls, Ribas, Cohí i Grau.

Mitjançant unes petites narracions, que acompanyen els fragments escollits d’aquesta antologia, el públic es podrà situar millor dins l’època, els indrets, els personatges i en definitiva les històries que els nostres compositors i lletristes, amb les seves músiques i texts, ens van voler donar a conèixer.

El concert es presentat pel Amics de l’òpera de Girona com a concert de Festa Major a la Sala Simfònica de l’Auditori de Girona el proper dia 1 de novembre a les 18 hores. Les entrades es poden adquirir a través de ServiCaixa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris