dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou: Pagar els regidors sortirà més car

El Ple de dijous | Foto: Aj. Masnou

L’Ajuntament del Masnou aprovava dijous passat la nova organització municipal i les assignacions econòmiques dels edils. La sessió no va estar exempta de polèmica ja que gairebé tots els grups polítics van diferir de la proposta aprovada pel govern en majoria que lidera Pere Parés (CiU). Segons el que es va acordar, l’Ajuntament (amb 11 regidors) reduirà les retribucions dels regidors entre un 2,5 i 5% res­pecte al darrer mandat.

L’actual consistori comptarà amb tres llocs de dedicació exclusiva (una més que a la darrera legislatura) i tres de parcial. L’alcalde cobrarà uns 31.200 euros bruts anuals; els tinents d’alcalde amb dedicació parcial, 31.417; els tinents i portaveus, 21.587; els tinents sense dedicació, 19.710 euros; els regidors amb dedicació parcial, 30.543 euros; els regidors amb delegació, 17.364 euros; els portaveus, 15.017 i els regidors, 13.140 euros bruts anuals.

Diverses esmenes

Tots els grups polítics van reclamar la supressió de la dedicació exclusiva que s’ha afegit. El Grup Independent del Masnou va demanar eliminar les assignacions als grups municipals (que ja s’han reduït en un 30%); ICV-EUiA va demanar que les reduccions s’apliquessin sobre l’import final que perceben els regidors.

El PSC, el més crític

El grup liderat per Marta Neira va ser el més crític amb les mesures que es van aprovar dijous al ple. Neira assegura que les remuneracions aprovades augmentaran la despesa econòmica del consistori en 43.000 euros, per això proposa la reducció del 5% linial a tot el consistori, l’eliminació d’una de les dedicacions exclusives i la reducció a cinc de les tinences d’alcaldia. La portaveu del PSC ha recordat que l’anterior regidor de Promoció Econòmica, Artur Gual (PSC), va portar les carteres sense dedicació exclusiva mentre que ara el nou regidor, Joaquim Fàbregas (ERC) suposarà un cost d’aproximadament 64.000 euros per a l’Ajuntament.

Publicat a: Línia Maresme nº17

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris