dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El perill Nuclear

Per si hi havia algun dubte, ha quedat ben demostrat el perill que suposa per la humanitat la dependència a l’energia nuclear. El perill nuclear no es basa només en especulacions, ni es tracta de demagògies ni dels arguments de novel·les o pel·lícules catastrofistes, -tant de bo fos així- es un perill  evident i real que tothom ara pot sospesar, fer-ne una valoració i treure’n les conclusions que li dicti la seva consciencia i intel·ligència.

La crisi nuclear que ara està patint el Japó produïda per els reactors malmesos de la central nuclear de Fukushima desprès d’haver patit els devastadors terratrèmol i Tsunami es una prova evident del que li pot passar al planeta i  a tots els seus habitants  que s’ha vist  sotmesos per aquells que han tirat pel dret han construït un futur mundial depenent  de l’energia nuclear.

Les informacions i les desinformacions que ens arriben cada dia del “sortosament llunyà” Japó, desprès de més de dues setmanes del desastre son tant i tant contradictòries i imprecises, que sembla que ens estiguin aixecant la camisa  a tothom.

Per una banda les autoritats japoneses i els “setciències nuclears”  ens diuen: – tranquils, el nivell de la fuita nuclear no es perillosa per a la salut, i al mateix temps, es recomana la evacuació dels residents  que viuen a 20-30km de Fukishima i diuen que no hi podran tornar en anys. També diuen que els nadons no poden beure aigua potable ja que fins a 18 plantes potabilitzadores han detectat la presència de iode radioactiu a l’aigua, i es comença a parlar d’indicis de contaminació de l’aigua del mar del Japó per una aigua radioactiva que diuen “els experts”que no saben de quin lloc ha sortit, així com de la aparició de plutoni al malmès reactor nº 2.

“No passa res.” Diuen, però els  “savis tècnics i experts nuclears japonesos” admeten públicament que a hores d’ara encara no tenen ni idea de l’origen dels fums que van sortint dels reactors. “I no passa res”..ens diuen i curiosament els científics nuclears japonesos, –potser per nerviosisme-  donen unes dades de nivell de radioactivitat equivocada en gran mesura. I ara fis i tot parlen de desmantellar Fukushima 1.

Però tranquils…diuen, el nivell de radioactivitat encara no és perillós per a la salut humana…i afegeixen com traient-se les puces de sobre: – Oi que voleu llum, trens d’alta velocitat, ordinadors etc, etc, etc…doncs de que us queixeu ara?,…Això mateix diuen, els “savis de l’energia nuclear” –que ara sembla que estan completament desbordats per causa d’una catàstrofe natural que mai havien previst en els seus savis càlculs-  Aquest és el seu argument, tothom tranquil que demà segur podreu respirar l’oxigen sense cap perill i beure aigua potable de l’aixeta, que Fukushima es molt lluny i “a nosaltres mai ens tocarà“… un terratrèmol ni un tsunami.

Lluís M. Panyella | Pineda de Mar

4 comentaris per a “El perill Nuclear”

 1. pj ha dit:

  Un altre cop el mateix article demagògic, sense esperit crític i ple de faltes de respecte. Diari Maresme, quan n’aneprendrem?

  Em fa gràcia que 70 anys després algú encara cregui que per molt repetir una mentida aquesta es transforma en veritat. Malauradament per vostè, Senyor Panyella, i amb tots els meus respectes, les estratègies de Goebbels ja no funcionen.

  Salutacions

  P.D.: Ha pensat en fer-se polític? Té el do de parlar molt per no dir res.

 2. Lluis M Panyella ha dit:

  Aqui la unica mentida evident, es negar la realitat del perill nuclear

  Salutacions

 3. Ricard ha dit:

  És un vídeo fet per Greenpeace i evidencia les conseqüències del desastre de Txernòbil.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per