dilluns, 18 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El ‘Totes Plegades’ rep el seu premi

Carolina Soler, recollint el premi | Foto: mataro.cat

Representants de la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda de Mataró han recollit un dels cinc premis Premi Francesc Candel que atorga la Fundació Lluís Carulla, pel projecte intercultural ‘Totes Plegades‘.

La presidenta del Pla Integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, Carolina Soler, va assistir a l’acte de lliurament dels premis, que es va celebrar dimecres passat, 26 d’octubre, al Pati Llimona de Barcelona.

Representants de la Vocalia | Foto: mataro.cat

‘Totes plegades’

Es tracta d’una experiència realitzada al barri mataroní de Rocafonda que vol aprofitar les sinèrgies que es creen entre dones d’origen immigrant per ajudar a incorporar-les a la societat d’acollida i millorar-ne la qualitat de vida. Amb una escola bressol perquè puguin deixar-hi els fills i, així, puguin assistir a cursos de català, sessions de puericultura o visites a espais de la ciutat, s’aconsegueix que tinguin major seguretat en si mateixes i major coneixement del país que les acull.

La resta de premis han estat per a ‘Desmuntant rumors‘ (Ajuntament de Tàrrega), ‘Amb veu nova, les velles paraules‘ (Centre de Normalització Lingüística d’Osona), ‘Projecte Arrels‘ (Institut Roquetes) i ‘Laboratori antiracista‘ (SOS Racisme de Catalunya).

Els premis

Els Premis Candel volen distingir les “bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant”, i compten amb el suport de la Direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per