divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El valor d’un acord difícil

Hospital de Calella | Foto: salutms.cat

No ha estat fàcil ni un camí exempt de dificultats però, finalment, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva retirarà l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que tenia previst aplicar a partir del proper mes de setembre, fruit d’un principi d’acord que ha assolit amb els sindicats i que ha estat clarament avalat en referèndum per la majoria de treballadors i treballadores.

Després d’assolir un acord d’aquest nivell, cal valorar principalment l’esforç que ha realitzar el col·lectiu de treballadors que per damunt de tot ha prioritzat que prop d’un centenar dels seus companys no es quedessin sense feina, encara que en principi fos temporalment. Per això, han hagut de renunciar a un part de les seves remuneracions que estan recollides en el seu conveni. Això, a més, després de patir durant mesos una llarga tensió a l’espera d’un desenllaç que semblava direccionat vers un ERO irreversible.

Cal destacar que aquest expedient hauria afectat directament la ciutadania, que hauria vist reduïts els serveis que els ofereix la corporació, en aplicació de les reduccions de jornades i els acomiadaments temporals. També, i és just dir-ho, cal valorar l’actitud de la pròpia empresa que també ha renunciat a algunes de les pretensions inicials per arribar al darrer acord i evitar l’ERO.

Sigui com sigui, ens hem de felicitar d’aquest acord que sens dubte és dolorós per a les persones que han hagut de renunciar a uns drets que es mereixen, però que també han estat a l’alçada de les circumstàncies posant, per damunt de tot, unes prioritats solidàries vers els seus companys i la pròpia ciutadania.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris