dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els indignats rememoren La marxa de la sal

La marxa de la sal | Foto: Vilassar de Mar s’indigna

El març de 1930 Mahatma Gandhi va iniciar una manifestació pacífica tot recorrent 300 quilòmetres fins arribar a la Costa de l’Oceà Índic. Gandhi volia llavors encoratjar els seus compatriotres a fer un acte de desobediència civil per violar el monopoli de l’Estat sobre la distribució de la sal. Va ser un gest simbòlic: va agafar pots d’aigua salada i el seu exemple va ser seguit a tot el país.

La marxa de la sal de Gandhi ha estat repetida aquest cap de setmana passat pels indignats maresmencs, que s’han llançat a recórrer quasi 40 quilòmetres (des de Mataró fins a Barcelona) fins arribar a la Manifestació del 19 de juny celebrada diumenge als entorns de la Plaça de Catalunya. Centenars de maresmencs han fet pinya, tot caminant per la comarca, fins aconseguir la seva fita.

Creuant el Baix Maresme

El Baix Maresme va tenir un protagonisme especial durant tota la marxa. Els caminants van sortir prop de les 9 del matí de dissabte creuant Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar i arribant prop de les 13h al Masnou. Allà, ja es comptabilitzaven prop de 300 persones, que van anar en increment durant la marxa. Aquella nit, els indignats van dormir a Badalona i van seguir el recorregut diumenge. A les xarxes socials se seguia el desenvolupament de la marxa: “La resposta a nivell general està sent increïble”, comentaven els membres d’Acampada Masnou.  A la tarda, els maresmencs es van sumar a les 200.000 persones que van sortir al carrer diumenge.

Sara Arroyo | Baix Maresme.

Publicat a: Línia Maresme nº14

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris