divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Em van dir: posa espelmes a Santa Rita”

Logo: Festival Shakespeare

La Directora Artística del Festival Shakespeare, Montse Vellvehí, ha publicat una carta on denuncia com els responsables de l’actual consistori mataroní li van comunicar la suspensió del festival.

Segons Vellvehí, en la primera reunió que va mantenir el passat 23 de juny amb el nou regidor de cultura de l’ajuntament i el responsable de Presidència li van comunicar, a només 14 dies del seu inici, que s’estaven replantejant l’edició d’enguany. Durant la reunió, la Directora Artística assegura que li van dir textualment que “si tinc espelmes a casa que les posi a Santa Rita i resi“.

El dilluns 27 de juny l’Ajuntament de Mataró va comunicar oficialment la suspensió de la novena edició del Festival Shakespeare.

Pressupostat

Per a Montse Vellvehí prendre una decisió així a només onze dies de l’inici del Festival “no pot ser una mesura econòmica, com diuen, ni ideològica”. “És una mostra de prepotència“, ha subratllat. Vellvehí comenta també que “el Festival podia ser perfectament qüestionable”, però recorda que “es va aprovar, es va pressupostar – amb una retallada de gairebé el 50% – i es va tirar endavant”.

Compromís

La Directora del festival també explica que, a hores d’ara, “tota la feina feta estava absolutament lligada, i amb molta gent implicada i treballant-hi. Les companyies, l’equip del festival, l’empresa de comunicació, l’empresa tècnica, múltiples proveïdors: subtítols, disseny gràfic, web, docents, patrocinadors… i es podria fer un llistat molt gran de la gent que comptava amb una feina, centenars, una feina que uns, ara, han decidit que ja no tindran”. “Un compromís que sembla que el nou consistori no té cap intenció de prendre“, conclou, amb un al·legòric passatge de Matbeth.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris