diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ERC: Mantenir el servei hospitalari mataroní

Hospital de Mataró | Foto: S.V.

El Diputat comarcal del Maresme d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Pere Aragonès, ha presentat al parlament una proposta de resolució per aconseguir que la retallada de recursos anunciada pel Govern català “no afecti a l’Hospital de Mataró“.

Serveis

Concretament, el diputat republicà ha demanat que “no es redueixi cap servei hospitalari” a la capital de la comarca i “mantenir el nombre d’unitats d’hospitalització i llits disponibles, mantenir els actuals llits de la U.C.I, assegurar l’atenció per a pacients amb patologies greus i específiques, sobretot afectats de càncer, i mantenir les proves mèdiques complementàries existents fins a finals de l’any passat”.

Comissió de Salut

Aragonès ha entrat aquesta proposta de resolució, per tal que sigui debatuda a la Comissió de Salut del Parlament, arran de la política d’ajust de la despesa anunciada per la Generalitat que preveu retallar els recursos de Sanitat per un volum de 1.000 milions d’euros. En el cas de l’Hospital de Mataró, concretament, aquesta retallada podria comportar el tancament d’una unitat del centre i la pèrdua de 42 llits d’hospitalització i 3 llits de Cures Intensives. A més, segons les dades facilitades, les retallades suposarien la supressió d’operacions i activitat quirúrgica a les tardes i la disminució d’un 10% de consultes externes i en farmàcia hospitalària.

Esquerra Republicana s’oposa a aquesta retallada perquè, segons asseguren, “això comportarà un augment del temps d’espera per a operacions, es derivaran pacients a altres hospitals i cap a centres privats”. Per tot això, els republicans creuen que la retallada produirà a Mataró una “prestació de serveis molt inferior a la que es considera indispensable”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris