diumenge, 17 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Fer de Jofre és un repte i una oportunitat”

Daniel Sicart | Foto: ACPG

Als seus 18 anys, Daniel Sicart té molt clar que el món de la interpretació és el que realment l’omple, però també creu que cal compaginar aquests estudis amb altres ensenyaments universitaris. Va començar ben jovenet fent teatre al poble però la seva passió per l’espectacle l’ha portat a fer un pas més enllà i haver aconseguit interpretar petits papers al cinema, fins que el mes de juny li va arribar una gran oportunitat: el paper de Jofre a la sèrie de TV3 “La Riera”.

Com arribes a la interpretació?
És una cosa que porto dins. Ja de petit m’agradava molt posar-me a la pell de diferents personatges i des d’aleshores, he anat participant en diversos espectacles al meu poble natal, Olesa. Considero que de tot el que he fet, però, “La Passió” ha estat l’espectacle que no només l’he viscut de ben a prop al llarg de la meva vida, sinó que m’ha servit per adonar-me que la meva “passió” pel teatre és molt gran.

Has estudiat interpretació?
Als 11 anys, quan feia 2n d’ESO, vaig començar a estudiar els quatre cursos de “joves” a l’Estudi Nancy Tuñón a Barcelona, lloc on actualment estic continuant la meva formació en cursos d’“adults”. Durant 1r de Batxillerat, vaig gaudir del privilegi de tenir a la Laura Jou com a professora d’interpretació, ja que venia a donar classes a Olesa. Paral•lelament a tot això, al febrer començaré els estudis del grau de Ciències de la Comunicació a la UOC.

I en l’àmbit professional? Tenies algun contacte?
Vaig entrar en aquest món sense cap mena de contacte. El meu sempre ha estat el treball constant així com les ganes d’aprendre i la voluntat de superació. Vaig començar fent un paperet molt petit a la pel•lícula “Cruzando el límite”. He rodat també una seqü.ncia a “Barcelona ciutat neutral” que s’estrenarà els dies 28 i 29 de novembre per TV3. A “Volveremos” (“Tornarem”) hi vaig rodar una escena i va ser tota una experiència perquè vaig haver d’anar a França. També he sortit en un capítol de la sèrie “Buena Gente” de la Sexta interpretant al personatge del “Sergio”. I, aquest estiu, vaig fer també un petit paper a la pel•lícula “Els nens salvatges” del productor olesà Pep Amores. Ara bé, crec que el personatge de més embalum és el que estic interpretant actualment a “La Riera”.

Com vas aconseguir-lo?
El Pep Armengol em va trucar per fer un càsting on també hi era l’Esteve Rovira, director de la sèrie. Unes setmanes després em van dir que m’havien agafat. T’asseguro que vaig sentir-me com el nen més feliç del món i bé, encara m’hi sento.

Una cara de bon nen per un personatge conflictiu…
No és la primera vegada que m’ho diuen això. Però bé, segur que això em suposa una motivació més per afrontar el personatge. Fer de Jofre és un repte i una gran oportunitat.

Com és el Jofre? Té continuïtat el paper? Ens pots avançar alguna cosa?
No m’agrada donar detalls de com és el Jofre. Serà molt més interessant anar-ho descobrint en els pròxims capítols. Quant a la continuïtat, segons la trama, hi ha setmanes que apareixes més que d’altres. I, evidentment, no puc explicar què passarà, la sèrie perdria interès.

Què sents al treballar al costat d’actors i directors de reconegut prestigi?
És un autèntic honor i una gran sort poder estar al costat de persones amb tanta trajectòria. Em sento molt afortunat i molt il•lusionat.

De tots els àmbits en què has treballat quin és el que més t’agrada?
Professionalment he de dir que teatre no n’he fet, encara que “La Passió” sigui considerada una representació d’alt nivell. Sincerament, a hores d’ara m’apassionen moltíssim tots, no sabria quin escollir. Si tinc la sort de poder dedicar-me a aquest món, potser amb l’experiència em podré posicionar, però no no, cada cosa té el seu què.

Vas començar molt jove. Què hi diu la família?
Des de sempre he tingut el suport absolut de la família. Vaig començar a estudiar interpretació a Barcelona no només perquè volia, sinó perquè ells també em van encoratjar. He tingut una família molt comprensiva que m’ha dit que jo haig de fer el que m’agradi més i lluitar per aconseguir- ho. Òbviament, això no treu que sigui un món molt difícil i que, paral•lelament, si tinc una carrera universitària, molt millor.

Continuaràs fent coses a Olesa?
I tant que sí. Sempre que es pugui, una cosa no treu l’altra. Mira, de moment, aquest any, si els directors de “La Passió” segueixen confiant en mi, tornaré a interpretar el personatge de “Sant Joan”.

D’altra banda, a hores d’ara, tot just s’està començant a configurar un projecte conjunt entre el mateix Daniel Sicart, l’actor Jordi Pla (Pa negre) i l’escriptor olesà Santi Baró. Una obra de teatre que aquest escriurà feta a mida per als dos joves actors i que s’intentarà donar-li una sortida professional.

Per Olga Solà| La bústia del baix llobregat nord | ACPG

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per