dissabte, 08 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Indignació i indignitat

Ahir vaig assistir al penúltim Ple Ordinari que es celebrarà al llarg d’aquesta legislatura.

Com ja he dit altres vegades, la victòria del PSC a Dosrius l’any 2007 és indiscutible. Per mèrits propis i per demèrits dels altres, va obtenir uns resultats aclaparadors.

Seria criticable, això sí, que la majoria absoluta que va obtenir, va tancar les portes al diàleg amb els partits de l’oposició que, recordem-ho, són dipositaris de la confiança i de la representació d’una part de la població del municipi. La manca de cultura democràtica acostuma a portar aquestes coses.

Ara bé, el que és indignant i indigne d’algú que diu gestionar el bé comú, és que ens vulgui prendre per imbècils. M’explico.

A pregunta d’un regidor de l’oposició on se li requeria pel tema de Can Canyamars, no se li va caure la cara de vergonya quan va dir que Can Canyamars està millor ara que fa quatre anys, perquè ara els veïns estan arreglant els carrers. I ho va acabar, dient que n’estava molt orgullós d’això.

Jo suposo que els veïns de Can Canyamars que estan pagant religiosament els seus impostos i que, a més, han de dedicar part del seu temps lliure en arreglar els carrers, no deuen estar gaire orgullosos d’algú que fa 8 anys va prometre, per escrit, que l’any 2004 les màquines estarien arreglant Can Canyamars. Deuen sentir moltes coses, però orgull, precisament…

I això no és tot.

El mateix regidor va demanar per escrit quines havien estat les retribucions dels càrrecs electes i de la coordinadora (càrrec eventual de confiança), al llarg de la legislatura.

L’alcalde, totalment desmelenat, li va dir que no li donaria. Davant la insistència del regidor, que va demanar formalment a la Secretària de la Corporació un informe amb les retribucions de cadascun dels regidors, petició a la qual va accedir la Secretària, l’Alcalde s’hi va dirigir rient (a la secretària) i li va dir, textualment: “Agafes la baixa…” Es va entendre clarament que no hi hauria informe de la Secretària.

En fi, són dues “perles” del Ple Municipal d’ahir.

Però demà serà un altre dia.

Carles Bosch | Dosrius (25/02/2011)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris