divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Joaquim Arnó, nou president de Viles Termals

Solé i Arnó, durant el traspàs de presidència | Foto: catalunyatermal.cat

L’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó (CiU), és el nou president del Consorci de Viles Termals de Catalunya. L’anterior president, Jordi Solé, va fer el traspàs del seu càrrec durant la Junta de Govern que es va celebrar el passat 28 de setembre a l’edifici Can Raspall de la vila termal de la Garriga.

A part d’aprovar el nomenament del nou president, la Junta també va donar compte dels nous representants membres del Consorci. La renovació dels òrgans coincideix amb el mandat de les corporacions locals, tal com estableixen els Estatuts del Consorci.

Marca

Solé va fer balanç dels anys que ha estat al capdavant de l’ens i es va referir a les actuacions que s’han fet en matèria de promoció turística, com ara la creació del Pla de Desenvolupament i Comunicació amb la creació de la marca ‘Viles Termals Catalanes. Terra i Aigua’; l’elaboració i difusió de material gràfic i visual; i la creació del web catalunyatermal.cat, així com la voluntat d’interlocució amb altres agents i la participació en projectes internacionals, com ara SOWELL, en el marc del projecte Calipso per desenvolupar el turisme social en el sector termal.

Potenciació

D’altra banda, en el moment de prendre possessió del càrrec de presidència, Joaquim Arnó va manifestar la voluntat de seguir endavant per ampliar el nombre de membres amb nous municipis termals i potenciar la col·laboració amb el sector privat. Una altra estratègia d’actuació és aconseguir al màxim de recursos tenint en compte que Catalunya té el 20% de l’oferta balneària en tot l’estat espanyol.

En la reunió es va parlar també d’algunes de les actuacions previstes de cara al proper any, com ara la definició de la proposta de col·laboració amb l’Associació Balneària, les relacions de col·laboració amb el govern de Catalunya, l’inventari de recursos de les viles termals, el disseny d’una ruta de les viles termals i la creació d’un club d’usuaris del termalisme.

Visita

Posteriorment a la trobada, el grup va visitar el Centre de Visitants de la Garriga, on es pot descobrir el patrimoni i la història, i quatre itineraris per endinsar-se en el poble.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris