divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’estiu evidencia el problema de les platges

Platge de Premià | Foto: Joan Sol

Al juliol de l’any passat es van abocar 370.000 metres cúbics de sorra a les platges del Maresme, una acció que va tenir un cost de 2,2 milions d’euros. Tres mesos més tard, un temporal s’emportava gran part dels treballs realitzats. La mateixa situació s’ha anat repetint any rere any fins arribar al panorama actual: el Ministeri va decidir no reomplir de sorra les platges, i un important percentatge d’aquestes –sobretot al Baix Maresme– resta literalment esborrat. El Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera són les zones més afectades. Fins i tot, en alguns punts l’aigua del mar arriba gairebé a les vies del tren.

Comissió mixta

A pocs dies per a què s’iniciï la temporada d’estiu, la Generalitat s’ha convertit en la màxima responsable del problemes de les platges al Maresme. A inicis de juny, el diputat de Convergència i Unió al Parlament, Benet Maimí, es va comprometre a integrar confraries i municipis en la Comissió Mixta sobre l’erosió del Maresme, que també està integrada per tècnics del govern, del ministeri i experts de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Menéndez i Pelayo de Madrid.

Possibles solucions

Entitats ecologistes i diverses veus polítiques s’han posicionat a favor dels espigons com a fòrmula per solucionar l’erosió de les platges. El fet de reomplir-les mai ha estat una solució efectiva (ni positiva per al Medi Ambient). El sector turístic i l’hostaleria estan sent els grans afectats d’aquest problema.

Publicat a: Línia Maresme nº15

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris