divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La ‘crisi’ contra l’independentisme

Ajuntament d'Arenys de Munt | Foto: Diari Maresme

L’independentisme és més viu que mai. A més a més de haver-hi partits independentistes parlamentaris, el independentisme de carrer es mou i amb pocs recursos organitza consultes independentistes arreu de Catalunya. Fins i tot molta gent de pes com ara l’expresident de la Generalitat, honorable Jordi Pujol que fa poc temps era impensable que és declarés obertament independentista ho fa, i no solament ho fa, sinó que dona conferències i matisa que l’autonomisme ha fracassat i que la única sortida per Catalunya es la independència. Diu: “Independència o amb els temps desaparèixer”.

Davant d’aquest creixement del sentiment independentista, els partits espanyolistes i en especial el PP, parlen de la crisi a tort i a dret per fer-nos por. No diuen pas que aquesta crisi és a nivell mundial (sinó pregunteu-ho als grecs als irlandesos i ara als portuguesos). Tampoc diuen que ells a l’estat espanyol van generar una crisi damunt d’una altra crisi “la crisi de la bombolla immobiliària” generada en temps d’Aznar. Tampoc diuen ni una sola paraula dels 1450 milions d’euros que l’estat espanyol li deu a Catalunya. Això si, ens diuen, per espantar-nos, que si catalans som independents no podrem sortir mai de la crisi! I que tot sols no podrem existir… Potser, amb els números a la vista, més aviat seria l’estat espanyol que no podria existir sense Catalunya.

Es la tàctica de fer-nos por, i ens volen fer por perquè l’independentisme català – el de la raó -, comença a fer-los por de veritat. Només cal fer números amb la balança fiscal a la vista, i veure el que paguem els catalans a l’estat espanyol i el que rebem d’ell,  per adonar-nos que sense haver de pagar tot el paguem a l’estat ens seria molt més fàcil sortir d’aquesta crisi “mundial” que fa anys que estem patint amb la resta del món.

Amb la consulta independentista d’Arenys de Munt, es va marcar un abans i un desprès. Ara només ens cal una cosa: “Unitat de tots els independentistes”. Unitat per a poder decidir nosaltres, perquè vulguem o no vulguem, ens agradi o no, som una nació – per més que ho vulguin amagar i negar -, i quan un poble vol ser el que històricament li pertany ser, i s’uneix de veritat per poder ser el que decideix ser, no hi ha crisi ni por que el pugui deturar.

El camí ja està encetat només cal tenir-ho clar i tenir coratge. La raó acaba posant les coses al lloc que els correspon.

Lluís M. Panyella | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris