dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La nau Minguell, premi Bonaplata

Nau Minguell | Foto: mataro.cat

Els treballs de rehabilitació i reforma de l’antiga fàbrica Can Minguell de Mataró han rebut un dels premis Bonaplata, concretament en la categoria de Restauració de Béns Immobles. El jurat d’aquests guardons organitzats per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, ha destacat la transformació de l’antiga fàbrica en “un espai d’utilització mixt, variable i polivalent en el temps”, actualment destinat a entitats, locals, plató de rodatge, exposicions i despatxos.

Actuacions

Després de les actuacions de rehabilitació i reforma, la nau Minguell va ser inaugurada al juliol de l’any passat com a equipament per a la indústria artística i audiovisual. Aquestes obres, promogudes per PUMSA, es van portar a terme a la part de la fàbrica propietat de l’empresa municipal i van afectar una superfície total construïda de 1.575 m2.

Estructura original

Les obres de rehabilitació han permès conservar l’estructura original de la nau, recuperar les façanes i tots els elements originals. A més, l’annex construït a la nau principal permet ampliar els usos del conjunt industrial. Un altre punt fort de les obres és la utilització de les energies renovables per a la climatització de l’espai i la producció d’electricitat i aigua calenta sanitària mitjançant un sistema de bescanvi geotèrmic. El projecte va ser realitzat per l’Estudi d’Arquitectura, Toni Gironès.

L’antiga fàbrica

Can Minguell data de l’any 1854, i era un fàbrica de filatura, tint i confecció. Es troba al carrer d’Antoni Puigblanch, entre els carrers de Sant Bonaventura, de Pascual Madoz i de Manuel José Quintana.

L’edifici es distribueix en planta baixa i tres plantes pis i va ser dividit, l’any 1962, en dues parts a causa de l’obertura del carrer de Pascual Madoz.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris