dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mª Rosa Cursà ens diu: “Presenta’m el teu cos”

Mª Rosa Cursà, s’autodefineix com a terapeuta multidisciplinar, especialitzada en el tractament de les “memòries familiars en el cos”.

Foto: Carlos Puche

Amb només 15 anys va començar el seu camí aprenent la tradicional cura de l’espatllat. Posteriorment, va formar-se en quiromassatge, reflexoteràpia, col·locació de Neas, Shiatsu, traces d’osteopatia, coaching, PNL, aromateràpia, teràpia amb pedres, massatge bio-energètic, canalitzacions, T.R.E. (teràpia de resposta espiritual), respiració, meditació, recol•locació postural…, disciplines que li han donat una preparació multidisciplinar, en base a la qual estructura el seu treball terapèutic. Des de fa un temps, incideix especialment en el tractament de les “memòries familiars en el cos”.

Rosa, què són les “memòries familiars” del cos?
Amb el temps d’anar veient persones a la consulta vaig prendre consciència de com les vivències que tenim al llarg de la vida, siguin del tipus que siguin, deixen com unes empremtes en el nostre cos físic. Aquestes empremtes són les que jo anomeno “memòries familiars”.

Foto: Carlos Puche

I aquestes empremtes es manifesten sempre com a lesions físiques?
No, no només físiques; poden ser també emocionals, mentals, energètiques…

Estaríem parlant de somatització?
Podríem dir-li així. Estem interconnectats, tot i que, en aquests últims temps, ens hem desconnectat molt del llenguatge que ens parla el nostre cos. Si hi posem molta atenció i l’escoltem aprenem més de nosaltres mateixos.

Com es treballen les “Memòries familiars”?
La teràpia tracta de desbloquejar i fer fluir allò que ens impedeix tenir una salud global sana. Cada terapeuta escull l’eina per ajudar a les persones. Jo treballo des del cos, tot i que faig menester altres tècniques no físiques; però el cos físic per mi es com una finestra o una porta d’accés a tots els altres cossos (l’emocional, el mental, l’energètic…). Un cop veig la persona valoro quina teràpia o teràpies fer servir.

I com fem el primer pas per començar a treballar?
Respira, escolta, observa i… Presenta’m el teu cos

Què vols dir?
No em diguis el que penses que saps del teu cos. Observa’t, fixa’t en el que sents, respecta’t… estima’t.

Contacte: espaicuranima.rosacursa@gmail.com

CONTRACTA EL TEU PUBLIREPORTATGE
Si ets una empresa, o una institució, i vols explicar els serveis que ofereixes, escriu-nos sense compromís: publicitat@diarimaresme.com
TARIFES des de 90 euros

Els comentaris estan tancats