dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Montgat oficialitza el nou escut

El nou escut de Montgat | Imatge: gencat.cat

La Generalitat, a través del Departament de Governació i Relacions Institucionals, ha oficialitzat el nou escut de Montgat. El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat aquest escut per acomplir les normes heràldiques recollides per una llei de la Generalitat de l’any 1987 i una posterior de 2007, on s’ampliaven i es corregien aspectes de l’anterior llei.

El nou escut

L’Ajuntament de Montgat ha assumit un escut municipal que consisteix en un fons d’atzur (blau) amb un mont de sable (negre) somat d’una torre d’argent (blanc), que representen el turó de Montgat i la torre de defensa Ca l’Alzina. En l’escut, també apareixen dues faixes ondades d’argent (blanc), que simbolitzen el mar, i el peu és d’or (groc) amb quatre pals de gules (vermell), que recorda que Montgat havia estat sota la jurisdicció comtal-reial quan pertanyia al municipi de Tiana.

El director general d’Administració Local, Joan Cañada, ha signat la resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 30 de maig, presa amb els informes favorables de la Direcció General d’Administració Local i de l’Institut d’Estudis Catalans.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris