dissabte, 19 de octubre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix la nova marca ‘Costa de Barcelona’

Platja de Calella | Foto: Diari Maresme

Catalunya ja disposa de la nova marca Costa de Barcelona que substitueix dues de les fins ara existents Costa de Garraf i Costa de Barcelona-Maresme. El Consell de Direcció de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha creat la nova marca amb l’objectiu de facilitar la promoció internacional de Catalunya, aprofitant l’atractiu de marques potents com Barcelona. Segons l’ACT, aquesta fusió no significarà “renunciar a la singularitat de cada zona que hi serà representada”.

Adéu a Costa de Barcelona-Maresme

Atracció turística

La nova marca pretén aprofitar la capacitat d’atracció de la capital catalana en benefici d’una zona que engloba les comarques del Maresme, el Garraf, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès; on destaquen més de 100 quilòmetres de costa, natura, paisatges d’interior, un ric patrimoni cultural, vins, caves i termalisme.

Promoció

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha explicat que l’objectiu d’aquest canvi és “ser eficaços en la promoció, especialment en la internacional, amb una marca potent i reconeguda com serà Costa de Barcelona, que servirà de paraigües de les diferents destinacions que la integren”. Segons Muro, “això no impedeix que cadascun dels territoris que formen aquesta marca puguin dur a terme accions de promoció independents dirigides a un públic de proximitat molt més familiaritzat amb la nostra diversitat territorial”.

Marca turística potent

La Costa de Barcelona gaudeix de la riquesa d’una zona turística reconeguda amb una alta concentració de serveis i activitats culturals i de lleure. Segons les dades facilitades per l’ACT, Costa de Barcelona rep més d’1,7 milions de turistes estrangers i més de 15 milions de pernoctacions i se situa com la tercera marca turística en oferta d’allotjament, amb prop de 75.500 places, per darrera de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Presentació

La primera presentació pública d’aquesta marca a escala internacional serà en el tradicional sopar gastronòmic que organitza l’ACT amb els principals turoperadors britànics, en el marc de la World Travel Market de Londres que se celebra del 7 al 11 de novembre.

Amb l’aprovació de la nova marca per part del Consell de Direcció de l’ACT, format pels Patronats de Turisme de les quatre Diputacions, el consorci Turisme de Barcelona i el Consell General de Cambres en representació del sector privat, aquest departament assenyala que ha donat resposta a una petició del sector turístic de la zona, canalitzada a través de la Diputació de Barcelona, que demanaven una marca turística comuna per a tota la costa de la província de Barcelona, amb l’objectiu d’aprofitar el posicionament i reconeixement turístic de què gaudeix la marca Barcelona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per