divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ni ‘Peces’, ni ‘Barba’

Imatge: YouTube

Les declaracions de dijous passat per part de Gregorio Peces-Barba durant el 10è congrés d’advocats espanyol són poca broma, per molt que ara intenti desmarcar-se en aquest sentit. Peces-Barba va dir que per a Espanya hauria estat millor “quedar-se amb els portuguesos” en compte dels catalans. Encara que ho negui, aquesta frase diu molt d’aquest polític i de la seva forma d’entendre l’Estat per part de qui, per cert, a més va ser un dels pares de la Constitución Española, més qüestionada que mai en els darrers temps.

La forma de pensar de Gregorio Peces-Barba no és nova i malauradament les seves declaracions ja formen part d’una llarga llista de greuges històrics – i presents – vinguts sempre des d’un sector que entén Catalunya com una colònia per dret de conquesta. Però el més greu que va dir Peces-Barba, va ser quan va afegir que “aquest cop no caldrà bombardejar Barcelona“.

Fins aquí podríem arribar. Aquest ha de ser la gota que vessa el got de la paciència dels catalans i catalanes davant els reiterats, injustos, indocumentats, interessats, prepotents, estereotipats, …, atacs que, dia sí i dia també, rebem des de diversos fronts polítics i mediàtics, principalment.

És l’hora que el govern prengui mesures contundents, amb el suport de la societat civil catalana, per dir prou a totes aquestes agressions contra Catalunya d’una vegada per totes i sense fissures.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris