dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

No tot s’hi val

Els tres alcaldes | Foto: alella.cat

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco (ERC), l’alcalde del Masnou, Pere Parés (CiU) i l’alcalde de Teià, Joan Castán (Gent de Teià), es van reunir el passat 3 de novembre al Masnou per valorar la posada a la venda per part de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) de cinc promocions d’habitatges públics de lloguer ubicats als tres municipis.

Durant la seva trobada, els alcaldes van analitzat les possibles accions conjuntes que emprendran els tres consistoris contra aquesta comercialització, i també van advertir a l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya que, en cas de no atendre aquesta petició, els tres ajuntaments emprendran totes les accions legals que considerin oportunes per tal d’impedir que aquesta venda es produeixi.

Els tres consistoris destaquen que aquest tipus d’habitatges són “un bé molt escàs” als respectius municipis i recorden que, en el seu moment, van cedir terreny municipal per poder dur a terme la construcció d’aquestes promocions. Per aconseguir-lo, en moltes ocasions, van haver de reclassificar sòl no urbanitzable o van haver de renunciar a terrenys per a espais o equipaments públics, amb l’objectiu de destinar els esmentats habitatges a famílies o persones residents o amb lloc de treball als seu municipis.

La posada a la venda d’aquests habitatges públics per part de l’Incasòl no es pot justificar de cap manera amb l’objectiu únic d’obtenir un rendiment econòmic, doncs això desvirtua veritablement el motiu per al qual van ser construïts. Per tant, la iniciativa conjunta dels tres alcaldes, – cal destacar-ho – de tres colors polítics diferents, defensa els interessos de les seves poblacions, i alhora ens recorda que, malgrat l’actual situació de crisi econòmica, no tot s’hi val.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris