dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda aposta per la policia de proximitat

Agents de la Policia Local | Foto: Aj. Pineda

Actualment, els agents de la Policia Local de Pineda de Mar s’identifiquen visualment davant la ciutadania amb el seu nom i no només amb el número com fins ara havia estat habitual. També, els agents porten targetes de visita personalitzades per tal que el ciutadà disposi de totes les dades de contacte necessàries per quan consideri adient utilitzar-les. Aquestes són algunes de les mesures impulsades des de l’equip de Govern de Pineda de Mar per impulsar un model policial “capaç de donar resposta a les necessitats ciutadanes conjugant-les, en tot allò que sigui possible, amb les limitacions imposades per llei“.

Proximitat

Seguint aquesta línia de proximitat, fonts de l’ajuntament han explicat que els agents sempre són els mateixos i estan fixos en el seu sector, “d’aquesta manera coneixen el lloc i la gent“, apunten. La seva tasca principal és la de realitzar el patrullatge a peu i el contacte amb els ciutadans i les associacions i comerços. Així, interactuant amb tots aquests col·lectius, “es poden detectar anomalies, mancances i fer el retorn a les persones“.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és “modificar el concepte de la policia“. Fins ara l’important era el patrullatge en cotxe, “ara ho és el patrullatge a peu, per tal d’apropar la policia al ciutadà“, han subratllat. També, Pineda ha potenciat el patrullatge amb bicicletes, utilitzades per Agents de Proximitat, que durant tot l’estiu s’ocupen de tasques de patrullatge per tot el municipi i, especialment, per zones peatonals, turístiques, comercials, mercats i platja.

Policies de barri

Actualment, a Pineda de Mar, hi ha quatre agents policia de barri, comandats per un Caporal i sota la supervisió directa del Cap del Cos. El consistori pinedenc preveu augmentar el servei en un agent, a partir del proper mes de setembre.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris