divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Restauren i bategen un antic buc mariner

'La Madrona' | Foto: D.M.

Una colla d’amics de Pineda de Mar van adquirir fa un parell d’anys un buc mariner per a ser restaurat i aparellat per a la seva navegació a vela llatina “com les dels nostres avis”, expliquen. El proper diumenge 3 de juliol, la platja dels pescadors de Pineda acollirà el bateig de ‘La Madrona’, nom que evoca el d’una antiga barca del municipi maresmenc.

Embarcacions aparellades

La colla d'amics pinedencs | Foto: D.M.

Un dels impulsors del projecte, Oleguer Massaguer, ha explicat a Diari Maresme que l’acte també comptarà amb algunes embarcacions aparellades com ‘El Nano‘, el ‘Sant Pau‘ de Sant Pol i la ‘Sant Ramon‘ de Vilassar de Mar que “estan a punt de confirmar la seva assistència”. L’acte consistirà en una senzilla cerimònia d’homenatge als pescadors i mariners pinedencs “que del mar en feren vida“. Després del bateig, la Coral de Pares de l’Escola municipal de música de Pineda interpretarà una cantada dedicada a ‘La Madrona‘.

Navegada conjunta

En acabar tots els actes, la colla d’amics ha animat a totes les persones que ho desitgin que amb la varada de ‘La Madrona’ també posin la seva embarcació a l’aigua – tant sigui amb rems, motor o vela – per a fer una navegada conjunta.

Fitxa

Acte: Bateig de ‘La Madrona’
Dia: Diumenge, 3 de Juliol 2011
Lloc: Platja dels pescadors de Pineda

Programa

11.00 h.: Cerimònia del bateig
11.15 h.: Cantada a ‘La Madrona’
11.45 h.: Records pels padrins i col·laboradors
12.00 h.: Varada de ‘La Madrona’ i navegada amb les barques acompanyants.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris