dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Reunió alcalde i entitats de Ca n’Humet

Ca n'Humet | Foto: Aj. Masnou

Les entitats que celebren les seves activitats a Ca n’Humet del Masnou es van reunir dimarts passat amb l’alcalde, Pere Parés (CiU), per parlar sobre el futur de l’equipament municipal. A la trobada també hi van assistir el primer tinent d’alcalde, Jaume Oliveras (ERC), i el cap de l’àrea de serveis a les persones, Alexandre Álvarez.

El projecte

Membres de les entitats han explicat que durant la reunió l’alcalde els va dir quin és el projecte per Ca n’Humet i els va reconèixer que s’havien produït errors durant el canvi d’empresa que van suposar el tancament de l’equipament durant una setmana. També els va manifestar que l’objectiu de la nova empresa serà dinamitzar l’espai per aconseguir que gent dels dos instituts facin ús de Ca n’Humet.

Bucs d’assaig

En relació a l’espai d’entitats i bucs d’assaig, Jaume Oliveras els va explicar que caldrà signar convenis amb les entitats. Els bucs d’assaig s’hauran de parlar amb les entitats de músics, mentre que l’espai d’entitats s’haurà de fer mitjançant una federació, incorporant a la mateixa alguna entitat per tal que entitats de músics i aquesta federació puguin gestionar aquests espais.

Gestió

Segons les entitats, els responsables municipals els van explicar també que gestionaran la “situació excepcional” actual i quan estiguin fets els reglament i els convenis, la gestió la tornarà a portar la regidoria de Joventut, Judit Rolán (CiU). Membres de les entitats de Ca n’Humet han assegurat que la regidora, absent a la reunió, s’havia negat en el seu moment a tot el que ara l’alcalde i el regidor de cultura els han promès.

Els fets

En relació als fets de divendres passat, quan la policia va evitar l’entrada a l’equipament a les entitats i joves del poble, les entitats afirmen que el regidor Oliveras va manifestar que “va ser un error”, i va assenyalar que “no es pot impedir l’accés dels usuaris a un equipament”.

Segons denuncien alguns dels membres de les entitats, després d’aquests fets dubten que “si la regidora de Joventut va enviar la policia a les seves entitats, quan li demanaven diàleg de forma pacifica, que passarà quan no tornem a estar d’acord amb la seva gestió i protestem pacíficament, la seva forma de solucionar-ho serà enviar-nos a la policia?”. Un altre membre ha manifestat que el que va passar divendres “és molt greu” i considera que l’ajuntament “no pot fer com si no hagués passat res”.

Propostes de les entitats

Per altra banda, durant la trobada les entitats van proposar diverses preguntes i propostes que s’hauran de tractar en properes reunions:

– Nivell d’autogestió de l’espai d’entitats?
– Quins criteris hi haurà per fer entrar noves entitats a la Federació? L’espai és limitat i les entitats que l’usen actualment tenen entre 5-10m2 per entitats, espai que entenem insuficient i que es reduiria si entren noves entitats, calen nous espais.
– Problema de confiança i comunicació amb la regidoria de Joventut, que no es resoldrà mai sinó es presenta a les reunions o marxa a la meitat.
– Hi ha la possibilitat de que les entitats entrin a l’espai fora de l’horari de l’equipament?
– Es pot tornar a l’horari anterior, sobretot pels músics, quan es tancava a les 22h entre setmana i a les 23h el cap de setmana? Tornar a obrir diumenge?
– Es gestionarà millor la sala polivalent a partir d’ara?

1 comentari per a “Reunió alcalde i entitats de Ca n’Humet”

  1. […] “Reunió alcalde i entitats a Ca n’Humet” Diari Maresme (24-11-2011) […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris