diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sindicats: menys llits a l’Hospital de Mataró

Hospital de Mataró | Foto: Diari Maresme

El sindicat de la CATAC, majoritari a l’Hospital de Mataró, ha denunciat que les retallades en la despesa sanitària suposaran l’eliminació de 3 dels 13 llits de la Unitat de Cures Intensives (UCI), 42 llits menys de les unitats d’ingrés hospitalari, la reducció d’un 10% de les consultes externes o el tancament de quiròfans a la tarda i durant l’estiu. Precisament, aquest dijous 31 de març és l’últim dia perquè els hospitals públics presentin els seus plans d’austeritat a l’Institut Català de la Salut (ICS).

Retallades

En unes declaracions recollides per Mataró Ràdio, Victòria Brosa, membre de la CATAC, ha afirmat que la perspectiva que s’obre amb les mesures per retallar la despesa sanitària “són preocupants, especialment perquè passen per signar concerts amb mútues de la medicina privada“. També, des del mateix sindicat, Robert Pou ha dit que la direcció del centre començarà a aplicar algunes d’aquestes mesures a partir del proper dilluns, i ha afegit que la direcció vol aglutinar el major nombre de vacances del personal durant l’estiu per “tancar el major nombre d’unitats“.

Col·legi de Metges

Per la seva banda, el Col·legi de Metges de Barcelona ha emès un comunicat on expressa la seva “preocupació que l’actual crisi econòmica comporti conseqüències sobre el sistema sanitari públic, amb el risc de posar en qüestió la qualitat assistencial del mateix”. En aquest sentit, el col·lectiu reclama com “imprescindible” un acord entre els partits polítics per “preservar un marc pressupostari general que permeti mantenir el finançament suficient del sistema sanitari” català i ha demanat que “les mesures de control de la despesa han de preservar aquelles activitats assistencials que facin referència a la relació metge-pacient“.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris