divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una pilota d’oxigen

És molt probable que el sector artesà, a part de viure contracorrent, no està suficientment protegit per les nostres administracions. Com a mostra d’això, tenim les declaracions del pastisser d’Arenys de Munt Jaume Oms, a qui la Generalitat de Catalunya ha distingit amb un diploma de Mestre Artesà Alimentari 2010.

Actualment, en paraules d’Oms, el sector de la pastisseria pateix molt les conseqüències de la difícil convivència – un “abisme“, apunta – que els separa de la Indústria alimentària i dels establiments que venen productes alimentaris solapadament a l’activitat de les pastisseries genuïnes.

El pastisser arenyenc lamenta que, per una banda, el sector estigui sotmès a importants regulacions i revisions tècniques i, per l’altra, aquests controls no siguin aplicats a la resta. Per aquest motiu, Oms ha demanat a la Generalitat “generositat” i que “doni la volta” a aquesta situació per facilitar al sector “una pilota d’oxigen” que pugui garantir la seva supervivència.

Atorgar premis a sectors tan valuosos com ho són el col·lectiu d’artesans és una bona iniciativa, però a totes llums insuficient. Les administracions no tan sols han de regular i donar premis. També han de vetllar per la supervivència d’aquests sectors històrics, especialment per a tots aquells que, malgrat les adversitats, encara ara, han decidit seguir lluitant.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris