dissabte, 24 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Veles per la vida’ parteix amb 50 infants

Foto: Fundació Pere Tarrés

El contacte amb el sol i el mar, l’aventura i les emocions són les màximes de la iniciativa Veles per la vida, una proposta engegada conjuntament per la Fundació Pere Tarrés amb AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) i que ha portat a una cinquantena d’infants fins al Masnou, on han pogut sentir en primera persona els beneficis d’aquesta fantàstica expe­riència que, en aquest cas, ha comptat amb dos ambaixadors de luxe: la medallista olímpica Natalia Via Dufresne i Albert Bargués.

Navegant pel Maresme

La jornada es va iniciar dissabte al port del Masnou, on vuit vaixells sortien tripulats per 25 infants d’entre sis i 16 anys que actualment participen a les colònies de la Fundació Pere Tarrés a la casa de la Conreria, a Tiana. Sota les directrius de Via Dufresne i Bargués, les futures promeses de regatistes van recórrer un petit tram del litoral maresmenc. Durant la jornada, els nens i nenes van rebre tant lliçons teòriques com pràctiques. La classe magistral va ser posterior, quan Via Dufresne i Bargués van explicar als infants les seves experiències en l’esport de la vela, les seves vivències i l’esperit de superació que comporta aquesta activitat esportiva.

El potencial de la vela

La Fundació Pere Tarrés i AFANOC han apostat per aquesta iniciativa com una activitat que aporta beneficis tant per la salut física com emocional. D’aquesta manera, la seva proposta es promoure, mitjançant la vela, el contacte amb la natura per fomentar l’optimisme, la sensació de llibertat i la confiança.

Un quartet de luxe

En aquesta iniciativa han participat la Fundació Pere Tarrés, organització no lucrativa d’acció social i educativa; l’AFANOC, que és l’Associació de Familiars i Amics de nens oncològics de Catalunya, i els regatistes Natalia Via Dufresne, medallista olímpica i tres vegades campiona del món en la classe de vela 470; i Albert Bargués, navegant expert que ha recorregut el món amb el Fortuna Lights en la Whibread 1985-1986. L’objectiu és que aquesta iniciativa es pugui repetir temporalment amb més infants.

Publicat a: Línia Maresme nº16

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris