divendres, 07 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Verkami, premi Indústria Cultural Emergent

L'equip Verkami: Joan Sala i els seus fills Adrià i Jonàs

L’empresa Verkami, instal·lada a la Incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme, ha guanyat un dels guardons del premi Tendències atorgat pel diari El Mundo en el seu suplement ‘Tendencias‘. Amb menys de sis mesos de vida, Verkami, un empresa que es dedica al crowdfunding o micromecenatge de projectes del món de l’art i la cultura, ja està liderant aquest sector emergent a nivell estatal, amb l’aspiració de ser un referent en el camp de la innovació i la transformació cultural.

El premi

Concretament, el jurat ha escollit per unanimitat Verkami com a millor Indústria Cultural Emergent. L’equip de l’empresa mataronina, formada per Joan Sala i els seus fills Adrià i Jonàs, recolliran el seu guardó el proper 16 de maig en una festa que tindrà lloc a El Molino de Barcelona. Estaran acompanyats per la resta de guardonats: el director de fotografia Eduard Grau, en la categoria de Creador Emergent, Peret com a Creador consolidat; i la productora Focus com Indústria Cultural consolidada.

Valoracions

L’equip de Verkami ha valorat com “un gran honor” rebre aquest reconeixement al seu treball i proposta, i des de la seva pàgina web han manifestat que aquest premi els consolida com a plataforma de “crowdfunding de referència” i els anima enormement a seguir endavant, “treballant per posar les nostres eines i coneixements en mans dels creadors del nostre país perquè puguin seguir fent realitat els seus somnis“.

Jurat

El jurat dels ‘Tendències’ d’enguany estava format per representants de dues administracions catalanes – Jordi Martí, delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, i Fèlix Riera, responsable de l’Institut Català de les Indústries Culturals -, importants creadors – el director teatral Calixto Bieito o els escriptors Miquel de Palol i Rafael Vallbona – i gestors i crítics com Daniel Giralt-Miracle, Àlex Susanna o Xavier Marcé. Amb ells, Àlex Salmon, director d’El Mundo de Catalunya, Leticia Blanco, coordinadora del suplement ‘Tendències’, i Núria Cuadrado, cap de la secció de Cultura del rotatiu.

Notícies relacionades:

Entrevista Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris