dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘A través del temps II’

Port.:'Through the time II'

Aquest és el títol, però en anglès, “Trough the time II”, del nou CD, i que té com a símbol un rellotge, de l’amic pinedenc David Torné. L’any passat va irrompre a escena amb un primerenc CD, però aquest cop ha millorat i, malgrat seguir la línia anterior, té un tema excepcional que val per tot el disc. Es tracta del darrer tema, l’anomenat “For a good friend”. Un tema amb la força musical suficient com per despertar-nos l’esperança que si se segueix el camí traçat per aquest tema, es pot arribar lluny. Una peça de gran lirisme, ben treballat, amb cant coral, que demostra que té una gran sensibilitat i que, precisament, vull utilitzar en el vídeo artístic de Pineda que estic preparant ara, on actuaran a més a més alguns dels millors artistes locals. Alguns del companys i companyes són ballarins de diferents estils, clàssica, hip-hop…, però també músics, una coral, un actor, etc., ja que m’encanta treballar amb els artistes, per la relació que s’estableix entre ells i l’entorn i amb els espais, la sinergia que genera tot plegat, per crear una obra artística de qualitat. Es dirà “Pineda captivadora”. Un proposta feta amb la intel·ligència i amb l’ànima.

Per cert, vaig assistir amb qualitat de col·laborador, amb el Banc del Temps, al curs impartit per Eduard Punset i la seva filla Elsa a l’edifici de l’Innova. Un curs intensiu d’estiu, amb el reclam d’un tema de moda: la intel·ligència emocional. Hi havia tres opcions: empresa, salut i ensenyament. De les 300 persones que van sol·licitar plaça, sols hi van poder participar els 90 primers. El planter de profes que duia, malgrat la seva joventut, era d’un gran nivell, que a més a més de bons professionals, vam aprendre força, ens van fer riure de valent, i amb la seva simpatia ens van robar el cor a tots els participants. Vam sortir tan contents que, fins i tot, han creat un grup d’amics al facebook per seguir en contacte i donar continuïtat a l’experiència. “Curso de verano Punset Inteligencia Emocional (2012)”. Us hi esperem.

També m’agradaria esmentar el concert que va organitzar l’entitat Kultura Local, al Santi’s Beach Bar, un xiringuito de la platja de Poblenou, amb La Madam Rouge. Un grup de rock que aporta una frescor i un so contundent inqüestionable. La seva música és com una descàrrega brutal d’adrenalina, un cop de puny directe al nostre cervell.

Un altre concert és el que va obrir el cicle d’Arts d’Estiu, fill de l’Acords d’Estiu, que es va inaugurar el 6 de juliol amb el grup Gospel Viu. Va ser força espectacular, un grup de música amb una trajectòria impecable, que duen músics en directe, el que fa que guanyi força dalt de l’escenari, i el més interessant de tot van ser els ballarins. Una incorporació que reforça considerablement el grup liderat pel pinedenc Moisès Sala. Bon concert i bon espectacle.

Dues activitats més destacables són la xerrada sobre l’Alzheimer, realitzada per la infermera Àngels Juanhuix, a l’auditori de Can Comas i organitzada pel Banc del Temps de Pineda, en què la seva presidenta, l’Asun Hidalgo, va fer una presentació interessant. I el curiós i singular concert, “Contes de fades”, de la nova Associació Amiga’m, al pati de Can Comas, que va fer el seu debut amb aquest espectacle. La cap de files de la nova entitat és la dinàmica Teia Enrich. Esperem que segueixin en aquesta línia, oferint-nos propostes originals i arriscades.

Raimon Miranda | Cinemaadicte, publicista i realitzador de vídeo

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris