divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Adéu a la piscifactoria del Masnou

Paissatge marítim, amb i sense piscifactoria | Aj.M.

La piscifactoria que fins ara formava part del paisatge marítim del Masnou ha estat desmantellada aquest divendres 30 de març. Els treballs han començat a les sis del matí i cap al migdia les restes han estat remolcades en direcció al port de Barcelona.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament del Masnou, que ha qualificat com un esdeveniment “molt esperat” i de “transcendència” per al municipi, ha celebrat el desmantellament de la piscifactoria. Cal recordar que una mostra de la preocupació del municipi maresmenc sobre aquest tema han estat les mocions que, en aquest sentit, es van aprovar al Ple per unanimitat al desembre del 2008 i a l’octubre del 2011.

El regidor de Medi Ambient, Eduard Garcia, ha explicat que l’Equip de Govern ha dedicat “molts esforços” a traslladar aquesta preocupació a les administracions amb competència sobre el tema i a pressionar perquè les tasques de desmantellament s’agilitzessin. En aquest sentit, el consistori ha fet gestions amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, la Capitania Marítima de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Barcelona.

Segons fonts de l’Ajuntament, tot i que en un principi s’havia valorat la possibilitat de submergir tota la infraestructura de la piscifactoria, finalment es va optar pel desmantellament, que no ha suposat cap cost per a cap de les administracions implicades. L’opció de la immersió es va descartar per les possibles conseqüències mediambientals que en podien derivar.

Les mateixes fonts han informat que tot i que les competències sobre la piscifactoria corresponien a la Generalitat de Catalunya, des del consistori s’ha fet un seguiment “minuciós” de totes les gestions després que l’empresa que l’explotava comercialment abandonés l’activitat.

Les reunions i les preses de contacte amb els organismes que en tenien la competència van ser més freqüents entre els mesos de novembre i desembre, fins que, el passat mes de gener, el regidor de Medi Ambient va aconseguir el compromís de la directora general de Pesca i Afers Marítims, Mercè Santmartí, d’agilitar-ne les tasques de desmantellament. Precisament ha estat Santmartí qui ha comunicat personalment a l’alcalde, Pere Parés, que aquest divendres 30 de març, al matí, les tasques de desmantellament s’estaven duent a terme de manera satisfactòria. A continuació, l’alcalde ha comunicat la notícia als portaveus dels grups municipals i a les entitats del municipi.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per