dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alumnes mataronins roden el seu primer pla

Inici del rodatge mataroní | Foto: E. Montserrat Solà

Els alumnes de sisè curs de l’Escola Montserrat Solà de Mataró iniciaran el proper 3 de desembre el seu primer pla documental. Es tracta dels rodatges dels Minuts Lumière, una iniciativa que descobreix als alumnes participants els secrets de la creació cinematogràfica. Durant el curs 2012-2013 hi participen una trentena de centres educatius de tot Catalunya, i l’escola mataronina hi pren part per primera vegada.

Els tallers els imparteixen conjuntament un equip de mestres i un professional del cinema amb el doble objectiu que els seus participants aprenguin cinema i amb el cinema. Al llarg de tot el curs, i dins l’horari lectiu, els alumnes es familiaritzen amb la creació cinematogràfica acompanyats per un professional del cinema – realitzador, guionista o director de fotografia – i per un equip de docents.

El projecte Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts públics. Iniciat a Catalunya el curs 2005-2006, en aquesta vuitena edició ja ha esdevingut un projecte de dimensió internacional.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per