dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ampliaran un 60% el Parc Serralada Litoral

En negre, l'ampliació prevista | Imatge: gencat.cat

La Generalitat de Catalunya ha iniciat el procés per ampliar prop d’un 60% la superfície del Parc de la Serralada Litoral amb l’objectiu d’incorporar nous territoris a l’espai protegit. Aquesta iniciativa dóna resposta a la demanda que en aquest sentit han manifestat durant anys els ens locals implicats i diverses entitats ciutadanes.

Aquest anunci l’ha fet avui, a la Roca del Vallès, el conseller de Territori Sostenibilitat, Lluís Recoder. El projecte s’inclou dins l’espai natural protegit de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, situat a cavall de les comarques del Vallès Oriental i el Maresme.

Actualment, l’espai disposa de 4.706 hectàrees protegides. Amb l’ampliació proposada, i consensuada amb els municipis, de més de 2.700 hectàrees, s’arribarà a superar les 7.400. Això, segons apunten fonts de la Generalitat, “permetrà respondre a la demanda del territori a l’hora que s’inclouen sectors colindants d’alt valor natural, ecològic i social”.

Ampliació prevista, per municipis | Font: Gencat

La Conreria-Sant Mateu-Céllecs abraça els municipis d’Alella, Argentona, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. Al marge del seu valor natural, aquest territori té un paper ecològic fonamental perquè posa en contacte el litoral amb les valls interiors i les muntanyes que separen el Maresme de la plana vallesana.

De fet, els ajuntaments implicats i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, treballen des de fa mesos per assolir un acord global d’ampliació amb tots els ens locals.

Segons les mateixes fonts, tres raons en justifiquen “ara” l’ampliació. Una és que l’espai presenta una forma “molt allargassada i amb nombrosos estrenyiments”, un fet que incrementa la seva vulnerabilitat i genera importants dificultats de gestió. A més, segons avancen, amb la nova delimitació “s’aconsegueixen uns límits de l’espai més eficaços de cara a la seva gestió, així com també més coherents amb la pròpia realitat geogràfica i ecològica, i amb el planejament urbanístic i territorial”.

1 comentari per a “Ampliaran un 60% el Parc Serralada Litoral”

  1. […] Segons informa el diari Maresme, l’anunci el va fer ahir a la Roca del Vallès, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i suposarà un salt destacat en l’extensió d’aquesta àrea protegida de la comarca, que actualment disposa de 4.706 hectàrees protegides. Amb l’ampliació proposada de més de 2.700 hectàrees, que ha sigut consensuada amb els municipis, s’arribarà a superar les 7.400. Tal com es va informar des de la Generalitat, aquesta ampliació “permetrà respondre a la demanda del territori a l’hora que s’inclouran sectors contigus d’alt valor natural, ecològic i social i s’aconseguirà facilitar la gestió actual del parc, eliminant els nombrosos estrenyiments que té l’àrea protegida a data d’avui”. […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris