dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys Munt, ‘territori català lliure i sobirà’

Manifestació de l’11S12, a Barcelona | Foto: V. Tomàs

Coincidint amb el tercer aniversari de la primera consulta independentista de Catalunya a Arenys de Munt, els regidors de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU) han donat el seu vot favorable a una Declaració presentada conjuntament al Ple de l’Ajuntament el dia 13 de setembre per tal que el Parlament de Catalunya “assumeixi a tots els efectes la completa sobirania nacional del territori del Principat”. La moció reclama l’inici d’un procés per declarar i constituir “l’Estat català lliure i sobirà, democràtic i social”. A més, Arenys de Munt també s’ha declarat ‘territori català lliure i sobirà’.

Aquesta Declaració insta a tots aquells ajuntaments que s’hagin declarat ‘territori català lliure i sobirà’ a treballar davant les institucions internacionals pel “reconeixement de la voluntat del poble català d’esdevenir, per Dret, un Estat Lliure i Independent en igualtat de drets i obligacions que la resta d’Estats Independents del món, mentre el Parlament no hagi assumit la sobirania nacional”.

En un comunicat, l’Ajuntament d’Arenys de Munt considera que “aquest és l’inici d’institucionalització del procés d’Independència del Principat de Catalunya, així també l´inici de la internacionalització d’aquest procés”. El consistori arenyenc també ha demanat que la resta de municipis donin suport a aquesta iniciativa i que els facin costat “en aquest camí que ara comença”.

A més, el mateix consistori demana “a tota la ciutadania catalana que estigui al costat dels ajuntaments declarats lliures i sobirans en aquest procés que serà llarg i complicat i que doni suport, estant al costat del poble d’Arenys de Munt, a aquesta decisió presa el 13 de setembre, davant dels possibles i previsibles obstacles i impediments que pugui provocar l’Estat espanyol”.

També, el passat 10 de setembre, Premià de Dalt es va proclamar ‘territori català lliure’.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris