dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca la depuradora del Maresme Nord

Depuradora Alt Maresme | Foto: Arxiu

Després d’un període de proves, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat en servei la nova depuradora del Maresme Nord. A través d’un comunicat, la Generalitat ha informat que aquesta actuació ha tingut un cost superior als 47 milions d’euros, amb una aportació de 14,4 milions del Fons de Cohesió de la Unió Europea. La nova depuradora, amb tractament biològic, està dissenyada per a un cabal de 50.000 m3/dia, i ha comportat també la construcció de prop de 10 quilòmetres de xarxa de col·lectors.

Les mateixes fonts han informat que la instal·lació és semicoberta i incorpora “les millors tecnologies disponibles”, al mateix temps que “no afecta cap espai protegit”. La planta sanejarà les aigües residuals de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat de Mar, que es retornaran al Mar Mediterrani. Per altra banda, la nova depuradora serà gestionada pel Consell Comarcal del Maresme.

Aquesta és la novena estació depuradora en servei a la comarca del Maresme, juntament amb les plantes de Mataró, Teià-Maresme Sud, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Tordera, Òrrius i Sant Genís de Palafolls.

A data d’avui, les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris