dissabte, 17 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arriba al Maresme una nova forma de pagament

Sistema per proximitat | Foto: L.C.

El Maresme serà una de les comarques capdavanteres en la implantació d’un nou sistema de pagament a comerços anomenat contactless. Es tracta d’una nova modalitat de pagament, impulsada per ‘La Caixa’, que permetrà als clients realitzar pagaments i operacions ràpides, esdevenint una eficaç alternativa als ‘diners de butxaca’.

La transacció es realitza acostant la targeta a un terminal amb lector contactless, ja sigui datàfon o caixer; tots dos connecten per proximitat, sense necessitat d’inserir físicament la targeta, i el pagament s’efectua instantàniament. Aquest sistema està pensat per a pagaments inferiors als 20 euros. Per a compres superiors, el client haurà de continuar teclejant el número PIN de la seva targeta per validar l’operació.

Segons informa l’entitat financera, la seguretat del sistema “està totalment garantida” i inclou tots els avantatges de la tecnologia EMV (el ‘xip’ actual). Aquest sistema de pagament va iniciar el seu desplegament a les illes Balears el 2011 i a la ciutat de Barcelona a començaments del 2012. L’objectiu de l’entitat és continuar per altres territoris fins a universalitzar aquest nou sistema.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per